Семейство от Асеновград живее от 20 години с полтъргайст

Семейство от Асеновград живее от 20 години с полтъргайст

Полтъргайст представлява рядък, повтарящ се феномен, изразяващ се в преместването на предмети, необяснима поява на различни шумове, както и мистериозно появяване или изчезване на предмети. За едно българско семейство от Асеновград обаче полтъргайстът не е рядко явление, а нещо, което всеки ден наблюдава в семейното жилище.

Вече двадесет години стопаните на дома живеят с мисълта, че не са сами. В началото всеки пък, когато дочували странните и необясними звуци, които духът създавал в жилището, хората изпадали в шок. Но с течение на времето те се примирили със специалния си гост и дори го приели в семейния кръг.

Само дядото в дома не успял да влезе в положението на духа и отчаяно отказвал да съжителства с него. Полтъргайстът явно усещал неприязънта на възрастния мъж и затова редовно хвърлял по него какви ли не предмети.

Понякога полтъргайстът се появява като сянка, понякога под формата на движещ се предмет. Всеки път е различно, обяснява психологът и хипнотизатор Иво Величков, запознат със случая на хората от Асеновград.

Член на семейството дори успял да направи любителски клип на паранормалния обитател на дома. Момчето чуло странен шум, престорило се на заспало и оставило камерата на телефона си включена. Така била заснета движеща се странна фигура в стаята.

Семейство от Асеновград живее от 20 години с полтъргайст

Сигурен съм, че кадрите са истински и не са подправени по никакъв начин, тъй като семейството не разполага с нужната техника за целта. Освен това тези хора не искат да извлекат някаква полза от случващото се, а единствено да съумеят да се разберат със странното същество. Най-вероятно става въпрос за дух на човек, който е живял приживе в същия дом и който все още не може да напусне този свят, разказва психологът пред БТВ.

Този случай не е единствен. Всъщност във всеки дом живее по един дух, обясняват Людмила и Цветозар Мръвкови от асоциацията по Фън Шуй.

Дали полтъргайстът ще е добронамерен или зъл зависи единствено от стопаните на дома. Ако те не го дразнят и се държат добре с него, той също ще е благоразположено към тях, заявяват още специалистите.

Рейтинг

3.5
Общо 6 гласували
5 1
4 1
3 4
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (3)

лора
лора
07.10.2014 16:29
може и да те нападне и дори да не го закачат
1
1
aw
aw
08.09.2014 11:36
защо не викнат свещеник
4
0
:D
:D
03.03.2015 03:28
A te sa edni sveshtenici.....
1
0
saab9000
saab9000
08.09.2014 04:35
То и с полицай е така - ако не го дразниш едва ли ще те нападне.
9
0