Загадъчно явление се появи над Тихия океан

Явления

Пилот на самолет засне необичайно червено сияние, което се е появило над Тихия океан в района на полуостров Камчатка. Загадъчното сияние е било забелязано и от други самолети.

Пилотът на холандския Боинг-747, който летял от Хонг Конг за Анкоридж, Аляска, разказва, че в около 5 часа сутринта на 24 август той е забелязал необичайното светлинно явление.

По това време самолетът се е намирал на 10 000 метра височина. Пилотът казва, че през цялата си практика в небето, никога не е ставал свидетел на подобен природен феномен и то над район, които не е населен.

Необикновеното червено сияние се е появило на юг от полустров Камчатка и било незабавно заснето от пилота. Останалите пасажери в самолета също потвърждават, че са видели въпросната аномалия.

В началото екипажът на самолета силно се притеснил от необикновените петна над Тихия океан и веднага се обадили да съобщят за природното явление. Диспечерите обаче ги успокоили, като казали, че явлението е забелязано и от други самолети.

Пилот

Експерти предполагат, че природното явление се е появили след подводно изригване на вулкан в Тихия океан, заради което са се появили и червените следи.

Според учените тази хипотеза е най-правдоподобна, тъй като полуостров Камчатка се намира в т.нар. Тихоокеанският огнен пръстен, в който често се регистрират земетресения и вулканични изригвания.

Освен полуостров Камчатка Тихоокеанският огнен пръстен включва и Япония, Тайван, Филипините, остров Целебес, Молукските острови, остров Нова Гвинея, Нова Зеландия и Антарктида.

Дължината му е около 40 000 километра и обхваща 452 вулкана, като 75% от тях са активни. Именно заради това тази област често е заливана от вълни цунами.

Дали обаче явлението е предизвикано от вулкан предстои да се разбере.

Много от хората отхвърлят тази идея, като част от очевидците казват, че преди да се разпространи червената светлина са видели вертикална бяла светлина над мястото.

Някои от пасажерите споделят, че са почувствали необичаен дискомфорт, когато са прелитали над района.

Рейтинг

4.2
Общо 10 гласували
5 6
4 1
3 2
2 1
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари