Намираме извънземните по замърсяването им в Космоса

Планети

Търсенето на следи от замърсяване на далечни планети, както и тяхното изследване, може да доведе до откриване на извънземни. Това съобщава АФП, като се позовава на заключения, които са направили учени от Центъра по астрофизика Харвард - Смитсониън.

Смята се, че при определени условия астрономите ще са на път да открият присъствието на извънземни през идните години. Специалистите могат да изучават атмосферата на планети, които се намират извън Слънчевата система и могат да открият присъствие на метан или на кислород, които от своя страна могат да са продукт на микроби или интелигентни форми на живот.

Извънземната цивилизация може да изхвърля и други газове (например хлорофлуоровъглероди), както правим тук на Земята, твърди се още в проучването.

Учените биха могли да установят присъствието на подобни газове на отдалечени планети с помощта на космическия апарат Джеймс Уеб (James Webb Space Telescope). Той ще бъде изстрелян от НАСА през 2018 година.

От Американската космическа агенция твърдят, че този нов кораб ще бъде по-мощен от Хъбъл (Hubble) с около 10 до 100 пъти. Авторите на проучването съобщават, че благодарение на този метод могат да се намерят следи от самоунищожили се вече извънземни цивилизации, както и форми на интелигентен живот.

Извънземни

Някои замарсявания остават в земната атмосфера едва десет години, но други могат да изчезнат след 50 хиляди години.

Астрофизиците смятат, че развитите извънземни общества могат да създадат на собствените си планети условия, заради които и при тях да е настъпил аналогичен парников ефект.

Ейви Льоб е съавтор на проучването и подчертава, че подобни изследвания ще бъдат много полезни за нашето собствено съществуване на Земята.

Според специалиста може често да се спекулира с факта, че извънземните са разумни и живеят в чиста среда, но не може да не се спомене, че съществува и друг по-мрачен сценарий.

Възможно е налице да излязат факти, които да ни предупредят за това какви опасности ни грозят, в случай че продължим да бъдем неразумни стопани на нашата собствена планета.

Рейтинг

4.2
Общо 6 гласували
5 1
4 5
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (1)

antoaneta ardashes
antoaneta ardashes
09.08.2014 16:30
Извънземните са на земята, след като ни карат да се самоунищожаваме за да им освободим планетата. По делата им ще ги познаете.
4
0