Индийци женят жаби, за да прогонят сушата

Жаба

Над 1000 души са станали свидетели на необичайна сватба между две жаби, съобщава вестник Дейли експрес. Венчавката между двете земноводни е продължила шест часа, а всички присъстващите гости са били от няколко села, които се намират в индийския щат Асам.

За церемонията двете жаби са били облечени в специални сватбени тоалети, а за всички гости била поднесена и подобаваща почерпка, както се прави на подобни събития.

Венчавката се е състояла в село Дибругар, а след като е приключила церемонията, младоженците са пуснати на свобода, за да могат да се насладят на семейния си живот, както и да отнесат посланието на индийците до боговете.

Венчавката, която е организирана от местните, е с цел да се предизвикат валежи от дъжд – местните вярват, че този ритуал с жабите ще успее да им помогне и ще сложи край на сушата в района.

Ранджан Дас, който е от управата на град Дибругар, споделя, че до момента през тази година валежите са били малко и че тази необичайна сватба е опит на местните да омилостивят боговете.

Зелена Жаба
Снимка: Stoyan Petkov

Началото на церемонията започва с хващането на мъжка и женска жаба – двете земноводни са от различни села. Според вярванията на индийците, боговете ще се смилят над местните само и единствено, ако двете жаби не са от едно и също село.

Индийският ритуал може да изглежда меко казано необичаен, но според вестник Дейли експрес, той е и ефективен, защото след уникалната венчавка е завалял дъжд.

Сватбените ритуали на индийците са изключително любопитни, но не само те будят голям интерес. Съществува древна индийска легенда, според която мъж, който е бил ухапан от кобра, умира.

След това неговата съпруга се помолила на бог на име Манас Деви. Той съживил мъжа и по тази причина в Индия има традиция, според която всички поклонници на Манас Деви от село Махулия Сол се оставят да бъдат нахапани от кобри.

Преди това, обаче, хората се къпят с вода, в която се съдържат билки. Твърди се, че тези билки всъщност предпазват от отровата на змията.

Рейтинг

5
Общо 1 гласували
5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари