Изчезнал американец скача във времето

Изчезнал американец скача във времето

Холивуд непрекъснато бълва филми за телепортация и за разходка из времето. Дори това да ви се струва граничещо с фантастиката, този феномен наистина се случва някак и при някакви определени условия.

През 1952 година ето какво се случва в Ню Йорк. На улицата бил сгазен човек, който изникнал пред автомобила сякаш от нищото. Свидетели разказват, че той се появил съвсем неочаквано, сякаш паднал някъде от горе.

Изчезнал американец скача във времето

Прегазеният мъж бил облечен в костюм от преди много години. В джоба му открили ножче, произведено в началото на миналия век и сребърен часовник. Мъжът носел и документ за самоличност, издаден 80 години преди инцидента.

Улицата, посечена на адреса, вече не съществувала в Ню Йорк, била ликвидирана преди половин век. Полицията потърсила в архива хора със същата фамилия от същия квартал. Добрали се до възрастна жена. Дамата втрещила разследващите с признанието, че прегазеният мъж е нейният баща, излязъл да се разходи из Бродуей и никога повече не се върнал. Жената показала и снимка, на която наистина бил появилият се на улицата мъж. На фотото, правено през 1884 година, дори костюмът бил същият.

Феноменът е известен на метафизиците като "Примката на Хедел". Според нея движенията във времето е възможно при условие, че е налице "мост" за преход на времето в пространството.

Рейтинг

3.7
Общо 10 гласували
5 2
4 4
3 3
2 1
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (1)

habib
habib
15.08.2013 23:59
макя! нече
0
1