Страховитата мистерия на 3 прокълнати острова

Остров

На нашата планета са известни три острова, които се смятат за прокълнати, понеже за тях се разказват страховити истории, които и до днес са обвити в загадка.

В красивите плажове и райското спокойствие на тези необикновени кътчета се крие тъмна и прокълната история.

Острови Лангкави

Острови Лангкави са известни и като Островите на орлите. Тропическият рай се намира в Малайзия и на пръв поглед изглеждат като приказно кътче за отмора и забавления.

Зад белите пясъци и кристално чистите води стои и проклятие от красиво момиче на име Махсури, която била несправедливо обвинена в престъпление.

Страховитата мистерия на 3 прокълнати острова

Махсури е била омъжена за воина Ван Дарус. Момичето е била обвинена в прелюбодейство, защото след като съпругът ѝ заминал на война, Махсури приютила в дома си младежа Дермна.

Жената на воина е била нападната от жени, които твърдели, че тя изневерява на мъжа си и я убили, като я промуши с кинжал.

Умирайки, Махсури е проклела островите Лангкави, както и техните жители, като се вярва, че и до днес проклятието не е развалено.

Остров Локрум

Остров Локрум се намира в близост до хърватския курорт Дубровник. Говори се, че всеки, който посети този остров, го застига голямо нещастие и дори смърт.

Проклятие

Над острова тегне проклятие, след като французин се поругава с местния манастир, който бил символ на божията милост и спасение.

Манастирът на остров Локрум е бил построен, след като жителите му били спасени по чудодеен начин от голям пожар.

Новопристигнал французин обаче решава да използва божия храм за забавление и изгонил монасите от него. След като напуснали манастира, монасите проклели хърватския остров.

Местните легенди разказват, че всеки, който прекара 24 часа на Локрум, ще бъде застигнат от голямо нещастие.

Хавайските острови

Над популярните Хавайски острови също тегне тежко проклятие, известно като проклятието на Пеле. Твърди се, че ако от островите бъде взето нещо, дори и пясък, човекът, който го е взел, ще бъде прокълнат.

Това проклятие води началото си от местната богиня Пеле.

Рейтинг

4
Общо 5 гласували
5 1
4 3
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (1)

Monny Monsterr
Monny Monsterr
05.06.2015 23:53
Има и още острови, които са прокълнати. Знам за един (чието име не помня), на който са се случвали ужасяващи неща. Там е имало лудница, а лудите са били подлагани на много мъчения и експерименти. Историята на острова е брутална, пропита с много кръв и болка. Има и филм направен за този остров, казва се "Злокобен остров".
0
0