Исус е бил разпнат с ръцете нагоре

Разпятие

Учени съобщиха пред изданието Ню сайънтист, че след изследване на Торинската плащеница са установили, че Христос е бил разпнат с ръцете нагоре, а не встрани.

Според експертите класическото представяне на Христовото разпятие не е вярно, въпреки че църквата от години представя Исус, разпънат с ръцете хоризонтално на кръста.

Учените твърдят, че смъртта на Исус е била по-жестока, тъй като римляните са измъчвали жертвите си като са заковавали ръцете им над главите.

Христос

Позата е много болезнена, защото затруднява дишането и по този начин човек умира от задушаване.

Международният екип, които е изследвал Торинската плащеница, е убеден, че жертвата, която е лежала в нея, е била разпъната с ръцете нагоре.

Отпечатъците, които са снети от плащеницата, не приличат на традиционното разпятие.

Торинската плащеница е един от най-популярните артефакти, свързани с Христовото Възкресение. По нея ясно си личат след от кръв и рани, заради което се смята, че в нея е бил увит Исус, след като е свален от кръста.

"Ако плащеницата е фалшификат, тя е много интересно произведение на изкуството и на човешката изобретателност" - каза Матео Борини от ливърпулския университет Джон Мур.

Учени успяха да докажат, че друг фрагмент, доказващ живота и делото на Исус Христос – папирус, в който се казва, че Исус е имал жена, не е е фалшив.

Исус е бил разпнат с ръцете нагоре

Папирусът беше показан на научна конференция през 2012 година, а Ватикана го обяви за абсурден, въпреки че показваше любопитни подробности от живота на първите християни.

Познат като Евангелие на съпругата на Исус, фрагментът беше изследван от различни университети и се доказа, че той е написан през около IV век след Христа.

Папирусът е съвременник на Евангелието на Йоан и изразява идеи, които са в разрез с каноните на Новия завет.

Фрагментът се счита за доказателство, че Исус е имал съпруга, а текстът в него изяснява какво е било мястото на християнските жени в брака и църквата.

"Исус им каза: Моята жена..." е фразата върху папируса, която предизвика бурните реакции на много християни.

Рейтинг

4.4
Общо 5 гласували
5 3
4 1
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (1)

M. G.
M. G.
15.11.2014 16:04
отдавна знаем.има мн снимки,а и няма как като те разпънат да си стоят ръцете в страни ;)
0
0