Мистерията на изчезналия малайзийски Боинг

Самолети

На 7-и март около 20:40 часа българско време самолетът, изпълняващ редовен полет от Куала Лумпур за Пекин, необяснимо изчезна от радара на диспечерите. Връзката със самолета е била внезапно прекъсната около два часа след излитането му от столицата на Малайзия. На борда на този Боинг 777 са се намирали общо 227 пътници и 12-членен екипаж.

И до този момент продължава издирването на самолета, която изчезна безследно над водите на Южнокитайско море. На два пъти спасителните екипи обявиха, че са открити останки от самолета, но и двете съобщения бяха опровергани часове по-късно.

Първо издирвателните екипи се натъкнаха на две големи маслени петна, които се свързваха с възможни остатъци от гориво от летателната машина, но малко по-късно специалистите отхвърлиха тази възможност. Беше намерена и отломка, плаваща по водната повърхност, която отново не беше свързана по никакъв начин с изчезналия Боинг.

Летище

Последната надежда на спасителите беше съобщението за забелязан жълт предмет, за който имаше надежда да е спасителен сал. Съобщението за находката е изпратено от самолет на виетнамските Военно-въздушни сили в ранните часове на деня.

Изпратен на място виетнамски хеликоптер на спасителната служба попари и тази надежда. Въпросният предмет се е оказал покрита с водорасли кабелна макара, съобщава ИТАР-ТАСС.

Издирването на изчезналия пътнически самолет продължава повече от 72 часа. В търсенето са се включили осем държави, но до момента няма данни за съдбата му. Участниците в търсенето са убедени, че са свидетели на „безпрецедентна мистерия в историята на авиацията“.

Пътници

Мистерията се засилва от обстоятелството, че до момента на изчезване от радарите, никой от екипажа или пътниците не е подавал съобщения за възможни технически неизправности или друго съобщение за тревога. Едно от възможните обяснения за внезапното изчезване на пътническия самолет е терористичен акт и взривяване на бомба на борда му.

Тази теория не се потвърждава от данните на американските спътници, които покриват този район. Според американските космически шпиони няма регистриран взрив над акваторията на Южнокитайско море този ден. Но спътниците са отчели друг интересен факт – непосредствено преди самолетът да изчезне завинаги от екраните на радарите, той е направил завой на 180 градуса.

Ръководителят на следствената служба в Куала Лумпур смята, че това може да е възможен индикатор за отвличане на въздушния лайнер. На борда на Боинга са пътували 154-а граждани на Република Китай, 38 малайзийци, 7 индонезийци, 5-а индийци, седем австралийци и по един гражданин на Русия и Холандия.

Сателит

По данни на Интерпол сред пасажерите има поне двама души, които при регистрирането си са полета, са използвани откраднати паспорти. Това ще рече, че на борда на изчезналия Боинг са пътували поне двама души, чиято самоличност не е известна на разследващите.

Още по-сериозно безпокойство буди факта, че на борда на самолет са успели да се качат двама души, използвайки откраднати паспорти, които вече са регистрирани в базата данни на Международния полицейски орган.

Роднините на пътниците на изчезналия самолет все още се надяват, че близките им все още са живи. Надеждата им се подхранва от обстоятелството, че при позвъняване на телефоните на пътниците на борда, вместо съобщение „абонатът е недостъпен“, те чуват сигнал свободно. Все едно има някой от другата страна на линията, някой, който по една или друга причина не е в състояние да си вдигне телефона.

Роднини на изчезналите пътници вече са се обърнали с молба към Malaysia Airlines да прихванат сигналите от мобилните телефони и да се опитат да триангулират местонахождението им, преди батериите на телефоните да са паднали окончателно.

Рейтинг

3.9
Общо 18 гласували
5 6
4 5
3 6
2 1
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (8)

Fallen Angel
Fallen Angel
07.04.2016 17:52
Добре, няма логика! Ако се беше взривил щеше да има отломки и телефоните нямаше да предават, защото щяха да бъдат на дъното на окена! От друга страна завоят на 180 градуса е интересен... Тва ще рече, че напълно е променил курса... Дано някой ден разберем какво е станало...
1
0
Johnnie
Johnnie
20.10.2014 09:29
При определени скорости и честоти е възможно преминаването в друго измерение , това обяснява активността на телефоните, но не е възможно все още преминаването на звук и образ , изобщо на радиовълни между измеренията. Скоро полюсите на земята ще се сменят и най-вероятно тези портали ще се отворят.
0
0
Габриела
Габриела
05.04.2014 18:21
Няма логика. Ако се беше взривил, щеше да се включи черната кутия. Дори не е засечен на радарите.. Не е гръмнал, не е потънал, защото, след изчезването му по новините разправяха, че на някои пътници телефоните били включени.. И не, не са в бермудския триъгълник, защото той е на другият край на света. Мистерия :х
0
0
Ния
Ния
16.03.2014 06:24
До тайна дълго тайна няма да е тайна.
6
3
аз съм с намерен телефон
аз съм с намерен телефон
12.03.2014 10:00
Ако се намираха в Бг отдавна да са ги намерили по сигнала от телефона
6
7
Т
Т
14.03.2014 23:09
Ако бяха в Бг мангалите вече щяха да са намерили самолета и да са му изскубнали кабелите
37
2
misteria
misteria
11.03.2014 20:57
ако са ги отвлекли извънземни
21
10
Suni Dani
Suni Dani
11.03.2014 20:11
Дали са в Бермудския триъгълник?
14
9
Ния
Ния
11.03.2014 19:29
Скоро ще разберем всичко.
8
4
Тайна
Тайна
15.03.2014 02:55
Най-вероятно нито ще е скоро, нито ще е всичко.
37
2