Сръбска планина излъчва странни звуци

планина Ртан

От сръбската планина Ртан, която се намира на 40 километра от сръбско-българската граница, са записани необичайни електромагнитни и звукови вълни.

По време на експедициите на професор Миздрак засне от върха на планината постоянна електромагнитна вълна с честота 28 kHz. В същото време италианският професор Паоло Дебертолис също измери постоянна електромагнитна вълна, но с по-малка честота - 22 Hz.

Звуковият инженер и специалист по анализ на инфра- и ултразвук Хейки Саволейнен от Финландия засича в първите записи сигнал с честота 40 kHz в подножието на северния склон.

Електроинженерът Горан Марянович е установил, че в подножието на планината се излъчва 3 пъти по-силно електромагнитно поле от средната стойност за цялата планина.

Източникът на тези необичайни звукови вълни все още не е известен, но най-популярната теория е, че в основата на Ртан лежи извънземен кораб.

Необикновен е и фактът, че около върха на планината почти винаги има облак, който в слънчевите дни прилича на ореол.

Ртан и нейният загадъчен връх вълнува в еднаква степен учени, метафизици, футуролози и обикновени хора.

През последните 6 години планината е обект на различни системни проучвания. Само за миналата година са проведени 5 експедиции и научни конференции.

Извънземни

Всички изследователски екипи категорично са доказали, че от планината се излъчват звукови вълни.

Главният експеримент е продължил 60 часа под ръководството на професор Слободан Миздрак от Загреб. В него е използвана апаратура с тегло от 500 килограма.

Резултатите още не са публикувани, но предварителното заключение е, че Ртан е феномен, който изисква провеждането на нови експедиции и международният екип ще продължи работата си по разгадаване на тайната му.

Много от изследователите се съмняват, че идеалната геометрична фигура на планината е плод само на природните сили.

Пропорциите на планината са под формата на идеална пирамида, като северният ръб е дълъг 3 километра, югоизточният е наполовина по-малък – 1.5 километра, а югозападният – 750 метра.

Рейтинг

3.8
Общо 6 гласували
5 2
4 1
3 3
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (1)

antoaneta ardashes
antoaneta ardashes
04.02.2014 00:59
Ако поставят още няколко колайдера и ще засвирят, а не само да пеят.
0
5