Каква е историята на ритуалите за любов

Любов

Мистичните ритуали, които се прилагат за привличане или запазване на любовта, водят своето начало още от епохата на Средновековието, когато желанието на младото момиче да си намери съпруг е било равнозначно на желанието ѝ за здраве.

Един от най-старите ритуали, при който се разбира дали половинката ни обича, е късането на листата на маргаритки.

Този широко разпространен ритуал показва дали чувствата ни са споделени, като отговор на въпроса – Обича ли ме или не, ни дава последното листенце от красивото цвете.

Маргаритки

Ритуалът се е родил в Ренесансова Франция, когато момичетата са късали цели букети от белите маргаритки.

Пренасянето на булката през прага от младоженеца е ритуал, който датира от Средновековието. Вярва се, че по този начин ще се изгонят злите духове от дома.

През същата епоха е станал известен и ритуалът, при който млади момичета хвърлят монети във фонтан, за да се омъжат възможно най-скоро. Дори се е смятало, че кандидат-младоженката може да види лицето на бъдещия си жених във водата.

Любопитен е и ритуалът, при който се хвърлят оризови зрънца върху младоженците. Тази традиция е наследена от вярванията на древните египтяни и асирийци.

Сватба

Тези народи са смятали, че оризът е символ на плодородието и ще дари семейството с много щастие и много деца.

В българската традиция оризът е заместен с пшеница, освен това по родните сватби е характерно да се подаряват зрънца с пшеница и бонбони, завързани в тюл, за което също се вярва, че носи плодородие и щастие на младоженците.

В древните традиции съществуват и редица ритуали, с които любовта може да бъде призована. Най-известният включва рисуване на вашия образ и образа на вашия избраник.

При този ритуал трябва да изобразите възможно най-детайлно себе си и човека, който искате да се влюби във вас.

Под изрисуваните фигури трябва да поставите и двупосочна стрелка, под която да напишете какво чувство искате да се роди между вас и избраника ви.

Любовна магия не се прави за отмъщение или наказание, защото ще бъдете наказани.

Рейтинг

4.1
Общо 9 гласували
5 3
4 4
3 2
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари