Шокиращо разкритие: Джак Изкормвача е жена

Шокиращо разкритие: Джак Изкормвача е жена

Повече от сто години учени и детективи се опитват да разберат кой е злодеят, заклал и разчленил пет жени в лондонския квартал Уайтчапъл.

Нови научни тестове доказват, че мистериозният сериен убиец с прозвището Джак Изкормвача не е мъж, а жена.

Откритието е направено чрез усъвършенствана техника за ДНК анализ, с която са изследвани писмата, изпращани от психопата на полицията.

Професор Йън Файндли е разработил технология, с която изпреварва тази на полицията. „Тяхната техника има нужда от 200 до 500 човешки клетки, за да се направи профил на убиеца, докато на нашата й е необходима само една клетка”, обяснява проф. Файндли.

Той изследвал секрет от слюнката под печата на плика от писмото, адресирано до д-р Оупъншоу(то съдържа подробности около убийствата, които само убиецът би могъл да знае).

Шокиращо разкритие: Джак Изкормвача е жена

Учените успяват да направят частичен ДНК профил на Изкормвача. Той не бил достатъчно пълен, за да даде яснота около индивидуалността на психопата, но разкритието му било шокиращо.

"Използвахме най-съвършената техника в света за проучване на такива следи, тя не дава пълна представа за убиеца, но е почте сто процента ясно, че тези клетки са на жена", добавя проф. Файндли.

Изкормвача започва да убива между август и ноември 1888г. в тъмните улици на Източен Лондон.

Полицията организира акция за залавянето му, но без успех. Пет проститутки са нарязани на парчета. В един момент психопатът изчезва и престава да убива.

Скотланд Ярд намира 600 писма, за които се смята, че са от убиеца. Повечето обаче се оказват фалшиви. Едно от писмата, изпратено до д-р Оупъншоу, разкрива подробности, които само убиецът може да знае.

Фредерик Абърлайн е детективът, който водил разследването по случая навремето. Той също винаги е смятал, че серийният убиец е жена. Изводите му са на базата на свидетелски показания за убийството на жертвата Мери Кели. След смъртта й, убиецът избягал в нейните дрехи и шала й.

Рейтинг

4
Общо 8 гласували
5 3
4 2
3 3
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (4)

Josefin
Josefin
12.01.2014 13:43
Това е бабата на Лейди Гага
4
0
Диана
Диана
27.08.2013 19:59
Може и да е бил жена.Не се знае.Но може и да е бил травестит.
1
0
Някой
Някой
28.02.2012 10:28
гадае* :)
0
0
Някой
Някой
28.02.2012 10:27
Може само да се гада. Каква е гаранцията, че точно изкормвача е облизал плика?
0
0