Радиестезия - що е то?

Радиестезия

Радиестезия идва от лат. Radiato – излъчване, лъчеизпускане и от гръцки aesthesis - чувство, усещане. Буквално се превежда като “чувствително сияние”. Самата дума произхожда от Франция, от началото на XX век. Тогава, няколко съвсем разнородни и непознати помежду си хора – учител, инженер и духовник, се занимават с нея и започват да я популяризират.

Всичко в природата, видимо и невидимо, излъчва и приема вълни. Всяка материя пък може да се разглежда като сбор от тези вълни, от трептения на елементарни частици.

Радиестезията е метод, който работи именно с тези вълни – с техните параметри и физични свойства. Основава се на законите на физиката и механиката.

Хипнотизиране

Най-стария метод, разпространяван и практикуван от хилядолетия, чрез който се търсят води, руди, минерали, метали и т.н, се нарича радиестезия. Това обаче е само началото. Днес радиестезията е много по-широкообхватна. Тя включва замерванията по целия спектър от излъчванията на минерали, метали, растения, хранителните продукти, лекарства, животни, хора, заболявания, ежедневие, работа, чувства, емоции и т.н.т.

Обикновено замерванията се правят чрез радиестезичен детектор, който може да е или махало, или багета. Те подпомагат детекцията на вълните. Има и хора, които детектират чрез вътрешните си органи или чрез цялото си тяло.

Чрез радиестезичните замервания може да се отговори на почти всеки въпрос. От това дали можете да използвате дадена козметика, до това кой въпрос ще ви се падне на изпит.

Над 90 % от хората могат да се научат да използват радиестезичния модел. От тях 45% могат да достигнат до по-сериозни типове замервания. 2-3% от тези 45% могат да станат професионални радиестезисти, които правят много по-прецизни радиестезични анализи, а едва 0.05 до 0.07% могат да достигнат до най-фините нива, замервайки с огромна точност всичко, свързано с живота.

Гледане

Основните радиестезични метода са два - физикален и ментален.

Менталният метод се свързва главно със подсъзнанието на дадения оператор. Типичен пример е: радиестезистът взема махалото в ръката си, разклаща го напред-назад и, сочейки с пръст към дадения обект-задава точно формулирани въпроси (или отговаря на такива).

Махалото започва да се върти в едната или другата страна. По принцип, за по-голямата част от хората, положителен отговор е когато махалото се върти надясно, а отрицателен - когато се върти наляво - в противоположната посока.

Физикалният метод е свързан по-скоро с използването на целия радиестезичен инструментариум и основно - работа със свидетели. Свидетелите представляват дървено, картонено, пластмасово, алуминиево или медно флаконче или трупче, пълно с талк, костно или оризово брашно.

То се обработва с електромагнитни вълни, която съответства на честотата на статичната електромагнитна вълна на това, което ще търсим. Принципът е следния - ако се търси медна руда - в ръката се държи парче от такава руда, ако се търси вода - се държи вода и т.н.

Рейтинг

4.3
Общо 6 гласували
5 3
4 2
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (1)

Валето
Валето
20.04.2013 22:02
Тъкмо онзи ден чух този термин и се чудех какво е. Много добре е описано!
1
0