Странни закони

Нелепите закони по света

Макар че законите са създадени, за да бъдат спазвани, съществуват и такива, които приемаме за странни или дори нелепи. Но колкото и странно да звучат по света има хора, на които им се налага да ги спазват. Да разгледаме кои са най-странните закони в световен мащаб:

1. Започваме с един доста интересен закон в Индонезия. Според него на всеки, който мастурбира и бъде хванат да го прави, ще му бъде отсечена главата.

2. Ако у нас проблемите с катастрофите са все още нерешени, то в Салвадор съвсем не е така. Там проблемът е породил закон, който гласи, че хванат шофьор с алкохол в кръвта, може да бъде осъден на разстрел.

3. И като си говорим за шофиране не можем да не споменем законът в Алабама, според който никой няма прави да шофира с вързани очи. Странно – къде ли това е позволено?

Диви свине

4. Ако искате да живеете във Франция и да отглеждате прасета, смятайте се за предупреден, че нямате право да кръщавате прасето си Наполеон – забранено е със закон.

5. Ако ви се отдаде възможност да се разходите из Парламента в Англия, имайте предвид, че там е забранено да се умира.

6. Любителките на екстремни спортове да внимават – при посещението ви във Флорида, ако сте неомъжена и скачате с парашут в неделя, може да ви вкарат в затвора.

7. Във Върмонт забраняват ченетата на жените, освен ако нямат изричното съгласие на съпруга си.

Шофьори

8. Англичаните са разрешили проблема с ходенето по малка нужда при господата. В случай, че сте там и изведнъж ви се приходи, а вие се намирате на обществено място, имате разрешението да се освободите от това, което ви тормози. Условието е господата да притежават автомобил, защото могат да уринират в задната част на автомобила си, до задните гуми. Единственото условие е да се хванат за колата с дясната си ръка.

9. В щата Охайо, САЩ, на дамите не им се разрешава да носят лачени обувки. Причината е, че в тях може да се отразява бельото им.

10. В Калифорния има закон, който забранява да миете автомобила си с използвано бельо. Освен това е подсъдно да изкъпете две бебета в едно корито.

Каране на колело

11. Ако до сега всички тези закони ви се струваха нормални, време е да чуете и да се опитате да проумеете един от законите в Маями. Там е абсолютно забранено да се кара велосипед без звънец. Но по-същественото е, че е забранено велосипедите да имат каквито и да било звукови сигнали.

12. Пухкавите дами в Илинойс имат проблем с язденето на коне. Според закон приет там, жените над 90 килограма, не могат да яздят с къси панталони.

13. Ако сте в Ню Джърси и се намирате в ресторант – внимавайте как се храните. Там е забранено хората да мляскат в заведенията за хранене.

14. Чикагските закони са доста чудати – един от тях гласи, че е забранено на човек да се храни в горящ дом.

15. Законите могат да бъдат повече от учудващо странни. Такъв е и закон от Пенсакола, Флорида. Той гласи, че всяка жена, която е загинала вследствие на неправилно използване на електрически уред, трябва да бъде глобена със 100 долара.

16. В Индиана държат много на реда – могат да осъдят всеки за изнасилване, в чиято кола има девойка под 17 години, която е без чорапи. Освен това е забранено да се взема вана през периода от октомври до март. И в случай, че отидете на тяхна територия и ви се наложи да използвате числото Пи, имайте предвид, че там законът е приел да бъде равно не на 3.1415, а на 4.

3.6
Общо 11 гласували
5 1
4 6
3 3
2 1
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (4)

Изпрати
Monny Monsterr
Monny Monsterr
26.01.2014 18:56
Определено са смешни и доста странни. Някои от тях и друг път съм ги виждала. Но са.. нелогични.
1
0
съни
съни
10.01.2014 22:39
много са смешни особено 4 5 и 6
0
0
Мария
Мария
24.05.2013 16:30
Пред входа на родилен дом в Индия пишело:"Забранено за деца!". Забраната е подкрепена със закон.
2
0
mimi
mimi
27.04.2013 21:29
тези закони ми оправиха настроението
1
0

Водещи от категорията

На текущата страница ще намериш последните любопитни теми и публикации на тема Нелепите закони по света. Редакторският ни екип се старае да въвежда често различни материали относно Нелепите закони по света. Пишете ни ако имате коментари или критики, ще се радваме да разширим събраните материали за Нелепите закони по света. Съновник.бг - портал за тълкуване на сънища, загадки, мистерии и Нелепите закони по света. Нелепите закони по света, идеи и мнения.