Годината на змията и реалните й връзки с влечугото

Година на змията

На 10 февруари хората по целия свят посрещнаха лунната Нова година с хартиени фенери и фойерверки. В сърцето на всеки се крие по една змия, влечуго, от което всеки се страхува заради острите му зъби и се възхищава, заради неописуемият му чар.

Астролозите казват, че родените през тази година ще бъдат интелигентни, с бърз ум. Често обаче могат да имат склонност към себедоказване и нечестна игра. Черти, доста сходни с характеристиките на змията.

Змиите са един от най-великите животни, тъй като са много по предвидливи от плячката си. Техните пъстри и шарени кожи ги правят и едни от най-добрите измамници в животинското царство. Въпреки лошата си слава на страшни създания, змиите винаги успяват да очароват учени и изследователи.

С повече от 3400 признати видове, змиите показват невероятно разнообразие във всичко - от поведение до местообитания и цветове на кожата.

Учените от Университета в Небраска – Линкълн, твърдят, че китайският зодиак прогнозира за родените през тази година притежанието на някои от качествата на змията. Те представят взаимовръзките, които наблюдават в хороскопите за тази година и реалните функции и качества на змиите в природата.

Хороскоп: Родените през годината на змията имат вродена елегантност, но също така и желание да я демонстрират непрестанно.

В природата: Змиите са в най-различни цветове, модели и текстури, което ги прави едни от най-визуално зашеметяващите създания на природата. Според учените, тяхното оцветяване попада в две основни категории: да се използва като камуфлаж и да предупреждават хищниците да стоят настрана.

Хороскоп: Змията е известна като прелъстителката в китайския зодиак.

Характер на змията

В природата: Женските змии имат особено отношение към мъжките. Когато женската змия е готова да се чифтосва, тя го обявява чрез производство на химикали, наречени феромони. Мъжкият, при контакт с аромата, веднага долазва и обвива женската в „любовна топка”. Всяка топка се състои от около 12 мъже и една жена.

Хороскоп: Когато роденият през годината на змията се хване за работа, той е организиран и високоефективен, работи бързо и тихо.

В природата: Змиите често са възприемани като мързеливи. В действителност, това е най-голямата заблуда. Като цяло, те са по-големи в сравнение с другите гущероподобни и могат да трупат много на телесната маса. Това се прави с цял да са подготвени за дълъг глад и пътувания. С други думи, змиите не се движат много, защото не трябва.

Хороскоп: Родените под знака на змията са очарователни, с отлични комуникативни умения.

В природата: Змиите не използват своите визуални и слухови сетива, когато става въпрос за комуникация помежду им. Вместо това, те използват обонянието си и химическите вещества, произведени от техните жлези. За разлика от бозайниците, змията улавя аромата чрез разклоненията на езика си. Това ги прави невероятно ориентирани в заобикалящия ги свят.

Съответствията между хороскопите и реалните змийски качества са много. Тази година вещае много интересни моменти не само за родените под знака на змията, но и за всички останали представители на зодиака.

Рейтинг

3.4
Общо 8 гласували
5 2
4 2
3 2
2 1
1 1
Дай твоята оценка:

Коментари