6 355 Статии,9 533 Сънища,5 335 Истории
3.0 от 208 Гласа

Магиите на Динамо

Магиите на Динамо

Цялата магия на илюзионистите се крие в това, че хората им вярват – може би зрителна измама, може би съвсем очевиден номер, може би чудо, хората вярват и не вярват на най-различни неща.

Манипулацията на съзнанието и бързината са основни точки в магическите номера. Човекът Динамо (Стивън Фрейн, както в истинското му име), колкото и изключителен и ловък да изглежда на повечето зрители, е събрал няколко скептици, които желаят да го опровергаят. Наричат част от номерата му елементарни и дори очевидни.

Колко са елементарни не е ясно, след като е успял да „излъже” толкова много хора, които и за секунда не се усъмняват в това, което той прави. И ако всичко това е лесно и елементарно, как тогава обикновен човек е успял да се разходи по река, точно както в библейската история за Христос?

Разходката по водите на река Темза е една от най-впечатляващите му илюзии. В продължение на няколко минути Динамо се разхожда по повърхността на реката. След края на изпълнението си, Динамо категорично отказва да сподели как го е направил.

Всички негови магии са удивителни, а това, че се разхожда и показва номерата си на хората е още по-удивително. Динамо „премества” непотъмняла част от кожата на момиче, от Маями, от китката (където е бил часовникът й) почти до рамото. Друг номер, който изумява публиката е вкарването на мобилен телефон в бирена бутилка.

Магиите на Динамо

Друга впечатляваща магия - теглят карта, която Динамо не вижда, след това виделите картата се взират в огънче от запалка. Динамо доближава пръстите си до пламъка и след секунди на палеца му се изписва каква е била картата. Според онези, които вярват в илюзията и магията, това е изключително и дори граничи с невероятното. Според неверниците, обаче картата е била релефна и се е отбелязала на пръстите на Динамо. Единственият проблем за неверниците е, че картата изобщо не стига до ръцете му.

Магиите на Динамо не могат да се разкажат или опишат с думи – те трябва да се гледат. На пръв поглед всичко е ясно, но дълбоко зад ясното се крие нещо, което повечето от нас не могат да разберат. И изведнъж между номера, реалността и магията границите се размиват – виждаш нещо, на което никога не би повярвал и всъщност не вярваш дори в момента, но то е факт, случва се пред очите ти. [научи повече...]

  • Любими
  • Google+
  • Pinterest

Коментари (32)

2
1
Отговор
Кики

2014-10-28, Оценка 5.0 от 5 за Магиите на Динамо

Азия знам како себе вкарва телефон в ботилка. Продават себе и даже имам такава специална ботилка.

Перфектен като Динамо.
2
1
MartidjЧували ли сте за "ефекта на магнита"
Магнити поставени на определени места по тялото , позволяват левитация или неестествени позиции на тялото.
Ходенето по вада е малко по-сложно и е необходима сериозна подготовка.
Под повърхността на водата на около 15-20 см има платформа с магнити. Платформата трябва да е около поне 1.5Х1,5 м , за да може електромагнитните вълни да имат по-голям и силен обхват. Динамо също е окичен с проводници и магнити , които напрактика го държат.
Теоретично звучи просто , но практически не е .
3
2
Отговор
bikanet

2014-09-06, Оценка 5.0 от 5 за Магиите на Динамо

Когато го гледам, постоянно го сравнявам с Дейвид Копърфийлд
10
5
Отговор
лоп

2014-02-07, Оценка 5.0 от 5 за Магиите на Динамо

странно как,никой не заснема динамо от случайни камери.Съгласен съм ,че е добър,но да правиш фокуси не е магия,а илюзия.За това се казва и илюзионист,макар да е спорно колко си такъв,когато триковете се показват заснети пред камера.
8
6
Отговор
анонимен

2014-01-18, Оценка 5.0 от 5 за Магиите на Динамо

Мога да Ви кажа как се ходи по вода.
Да вземем един басейн,виждате по телевизията как човек ходи по водата.
Няколко сантиметра под повърхността се поставя стъкло,разбира се то не се вижда и човекът спокойно стъпва отгоре.
Знам как се правят и други фокуси,като как да изчезне кола пред очите Ви. :)
10
4
sandockhanМи що не правиш бе факир??????????
1
2
Отговор
тичаш при мен когато тя я няма

2014-01-07, Оценка 5.0 от 5 за Магиите на Динамо

много сте зле :)
3
2
Отговор
А

2013-12-14, Оценка 5.0 от 5 за Магиите на Динамо

Болни мозъци!
14
0
Отговор
Некъв там

2013-11-11, Оценка 5.0 от 5 за Магиите на Динамо

Това същество не е от тук и не е от сега...и се забавлява страшно с реакциите и коментарите на хората.
2
0
sandockhanТака е
3
6
Отговор
батман

2013-11-10, Оценка 5.0 от 5 за Магиите на Динамо

ако знаете законите на физиката и химията и сте ловък и вие ще можете да правите тези трикове.почети всички трикове знам как стават ,ако някой иска да му кажа нека ми пише
6
0
sandockhanДа. Как скачаш от прозореца?

Водещи от категорията

Подобни Статии

Избрано

От другите сайтове