Ритуали за късмет

Ритуали за късмет

Дали четирилистна детелина, червен конец на китката, аметист на етажерката, защитна молитва, талисман, който е винаги с нас – всички ние вярваме, че с определени действия или амулети можем да помогнем на късмета в живота си. Още повече – да го предизвикаме. Дори хората, които твърдят, че не вярват в късмета, имат своите суеверни практики.

Заключването с пръстите е начин да се спрат злите духове, като защита срещу лоши енергии.

Да чукна на дърво е много често срещан израз. В далечното минало хората са вярвали, че боговете живеят по дърветата и да докосваш дърво осигурява помощта на боговете и пази от демоните, които са във въздуха.

Вярва се, че носенето на детелина, дори тя да не е четирилистна, и то от дясната страна до гърдите, също носи късмет.

Може да сложите невен в дома си, защото дава положителна енергия и пази от нещастия. Жълъдът може да се използва в наричания за късмет и мъдрост.

В китайската култура за много животни се смята, че носят късмет – дракони, риба, слонове, прилепи, жерави, жаби. Много хора имат статуи или снимки на тези животни в стратегически части на жилищата им. Вярва се, че привличат мъдрост, дълголетие, пари, щастие.

Счита се, че носенете на дрехи и аксесоари в червено носи повече късмет. Този цвят отдавна се свързва с късмет. Освен това обаче, зеленият цвят също се свързва с привличането на късмет и пари.

Тръгването винаги с един и същ крак, десният, особено когато ни предстои нещо важно, също е разпространено вярване.

Ако носите пръстени, бихте могли да съобразите на кои пръсти да ги носите – смята се, че на кутрето например е за пари, на безименния – за любов, на средния – за гръбначния стълб, на показалеца – за дишането, на палеца – за сърцето.

Носете аметист за любов, гранат – против уроки, кехлибар – за изпълнение на желания.

Старайте се да давате с дясната ръка, а да вземате с лявата – отнася се не само за пари, но и за всяко нещо. Не е случайно, че червеният конец обикновено се връзва на лявата ръка, от страната на сърцето.

4
Общо 43 гласували
5 17
4 15
3 7
2 2
1 2
Дай твоята оценка:

Коментари (4)

Изпрати
гиг+гага
гиг+гага
04.02.2015 16:40
Ще пробвам
1
3
гага
гага
04.02.2015 16:33
Това истина ли е ?
0
0
никстан12
никстан12
05.12.2013 10:32
някой пробвал ли го е?
работи ли всичко това дето е уж истина?
2
3
гиг
гиг
04.02.2015 16:39
Да бе да
1
0
denitsa
denitsa
29.11.2012 08:06
значи ако носим кехлибар в себе си всеки ден ще ни се сбъдне мечтата?!
0
2

Водещи от категорията

На текущата подстраница ще откриеш подбрани заглавия и публикации относно Ритуали за късмет. Нашият екип се старае да въвежда редовно различни материали относно Ритуали за късмет. Пишете ни ако имате коментари или критики, ще се радваме да разширим събраните материали за Ритуали за късмет. Съновник.бг - портал за тълкуване на сънища, загадки, мистерии и Ритуали за късмет. Ритуали за късмет, идеи и отзиви.