Как да прогоним отрицателните мисли

Как да прогоним отрицателните мисли

Няма човек, на който да не се е случвало да бъде налегнат от отрицателни мисли. Бързането, притесненията и ежедневните задачи притискат хората, понякога човек се предава и започват да се загнездват негативни мисли, които ако не биват навременно прогонени могат дори да се превърнат в депресивно състояние.

Когато усетим как съзнанието ни е погълнато само от мисли, които не вещаят нищо добро, най-добре да си зададем въпроса с какво всъщност тази мисъл ни помага и събужда ли добри чувства. Дали мисълта създава сътрудничество или враждебност. Разбира се веднага ще си отговорим, че мисълта по никакъв начин не помага. Затова трябва да накараме съзнанието си да започне да работи в друга насока. За да се отървем от нервното напрежение и съпровождащите го лоши мисли, най-добре се отпуснете вкъщи с чаша топла напитка, пуснете си нещо разтоварващо и си кажете старата поговорка, че утрото е по-мъдро от вечерта. Това наистина е така. На следващия ден, мисълта, която ни е тормозила предния ден, може да ни се стори незначителна, дори смешна.

Мислите могат да бъдат толкова мъчителни, че ако не бъдат споделени с някой, просто карат човек да се задушава. Затова е хубаво, когато нещо много сериозно ви измъчва да го споделите с близък човек от семейството или с верен приятел. Казаната на глас мъка, ще ви донесе облекчение, а дори може да достигнете и до решение със своя събеседник. Не задържайте цялата мъка в себе си, защото това може да ви доведе до тежка депресия.

Опитвайте се да отдавате значение на малките неща в живота, радвайте се на дребните неща, които ви заобикалят. Човек никога не може да има всичко онова, което иска и това е нещо, което не бива да забравяте. Прекалено големите очаквания и амбиции, винаги могат да доведат човек до мрачни мисли защо не можем да получим това, което желаем. Поставяйте си разумни цели, които трябва да бъдат последователни, ако претоварите съзнанието си с прекалени много цели накуп, това би могло да ви претовари.

Лошите мисли не могат да ви направят уязвими, ако не са част от съзнанието ви. Не позволявайте тези мисли да направляват ежедневието ви, защото това ще ви донесе нежелани последици. Когато имате възможност отпускайте напрежението със свои приятели, старайте се да поддържате баланс между личните отношения и професионалните.

Рейтинг

3.8
Общо 24 гласували
5 6
4 10
3 5
2 2
1 1
Дай твоята оценка:

Коментари (2)

бях щастлив преди да се влюбя
бях щастлив преди да се влюбя
14.11.2013 23:38
имах аз в живота си една мечта да бъда с едно момиче беше тя . усмивката ми е фалшива но зад маската се скрива и сълзите ми прикрива а реалността за мен е вече сива. да се влюбиш и чувството да остане несподелено може да убие всеки усобенно ако е с най - голямата любов в живота тя е една затова се борете спечелете или умрете и на всяка цена за щастието се борете.
2
1
kuche
kuche
15.07.2012 18:04
лесно е .... но когато няма и кой да те изслуша става лошо да си наранен и изоставен е много много депресиращо:(
7
2