Едгар Кейси - спящият пророк и ясновидец

Едгар Кейси - спящият пророк и ясновидец

На 05.01.2011г. се навършиха 66г. от смъртта на най-странния и неоспорим ясновидец Едгар Кейси. Наричан от сънародниците си спящият религиозен пророк и най-тайнственият мъж в Америка, Едгар Кейси всъщност до края на живота си остава един скромен човек.

ПЪРВОТО СИ ПРОРОЧЕСТВО ПРАВИ НА ШЕСТГОДИШНА ВЪЗРАСТ

Като заспива върху учебниците си, развива фотографска памет, но по-късно тя изчезва и той успява да учи само до седми клас.

Малкият Едгар прекарва тежка болест. Селският лекар неотлъчно е до него, но не успява да го измъкне от комата. Неочаквано, обаче, в стаята се разнася ясният и спокоен глас на момчето, макар че спи: Ще ви кажа какво ми е. Бейзболна топка ме удари по гръбначния стълб. Трябва да ми се направи специална превръзка и да се постави в основата на врата ми. Едгар продължава и изрежда списъка на растенията, които трябва да се смесят и да се сложат в превръзката.

Побързайте, иначе има опасност да бъде засегнат мозъка ми – завършва автолечението си пророкът.

Подчиняват му се и още от първата процедура, същата вечер, треската изчезва и на следващата сутрин става бодър, без нищо да си спомня. Не познава и повечето растения, за които говори. Но така започва една от най-невероятните истории в медицината. За период от 43 години Кейси оставя над 14 000 документирани стенографски записа, наричани от него анализи и над 6 000 телепатично-ясновидски консултации и диагнози на различни хора.

НАЙ - БЕЗНАДЕЖДНИТЕ СЛУЧАИ ЗА МЕДИЦИНАТА СА ПОВЕРЯВАНИ НА КЕЙСИ

И те завършват 80-90% успешно за пациентите. Попитан по време на хипноза как точно лекува, той заявява, че е в състояние да влезе във връзка с всеки жив мозък, дори едновременно с мозъците на няколко души и да използва съдържащата се там информация, както се използва библиотека, но с мигновена скорост. След като изпада в автохипнотичен сън, той получава въпроси и дава отговори. По това време не само вижда лицата, на които прави анализите, но вижда и околната им среда. Знае какво точно вършат в този момент, дори и да са на няколкостотин мили от него, може да прочете и пощите им. Ако между два анализа на едно и също лице са минали няколко години, той започва последния анализ оттам, откъдето е завършил предишния.

Селският младеж Кейси е безкрайно огорчен, че не е като другите и дълго се съпротивлява да се ползва от дарбата си като мисли, че това е някаква магия и иска да си остане фотограф.

КОГАТО РЕШАВА ДА СЕ ОТКАЖЕ ОТ ПРОРОКУВАНИЯТА СИ, ОНЕМЯВА

След дълги и мъчителни противоречия, той се подчинява на вътрешния си глас, изпада в самопредизвикан транс и започва да си изписва физиотерапевтични процедури, които напълно възстановяват гласа му. Така продължава да диктува диагнози и рецепти, които са толкова точни и ползотворни, че лекарите са направо изумени. Кейсиовите медицински анализи представляват любопитна смесица от натурално-остеопатично, хирургическо-медикаментозно, психологично-диетично лечение.

Едгар Кейси - спящият пророк и ясновидец

Често са препоръчвани странни, дори смехотворни на пръв поглед медикаменти и методи. В някои от случаите дозата изглежда отровна по своето естество или по отношение на пропорцията. Веднъж спасява едногодишно момиченце от смъртоносно попарване с вряла вода с компреси от танинова киселина, нещо нечувано дотогава в медицинската практика, впоследствие въведено заради добрите резултати. Рецептата му за лечение на придобити белези (смес от камфорово масло, ланолин и фъстъчено масло) се използва и днес.

3.6
Общо 8 гласували
5 3
4 2
3 1
2 1
1 1
Дай твоята оценка:

Коментари (6)

Изпрати
нина
нина
27.07.2013 19:46
Намерете уебсайта на фондацията, която е на негово име и се управлява от вукът му, там са дадени всички рецепти, които той е давал, подредени по болести. Името му на английски се изписва Сасеу, има профил и във Фейсбук
3
0
hm
hm
06.07.2013 23:08
като е бил лечител защо е живял само 68 години?
3
2
Атанас Димитров Димитров
Атанас Димитров Димитров
11.02.2012 22:35
Едгар Кейс /1877-1945/, често наричан "медиума с най-документираните пророчества за всички времена".Той твърди, че всеки получава информация от УНИВЕРСАЛНИЯ ИЗТОЧНИК чрез сънищата си, синхронни преживявания и дори случайни разговори с познати и непознати.
1
0
Сила
Сила
19.07.2011 21:20
Да не сте объркали датата на смъртта ?
0
0
Краси
Краси
20.04.2011 20:13
Има основана цяла асоциация на името на Едгар Кейси, която се занимава със съхранението, проучването и разпространението на съдържанието на хилядите стенографски записи, направени през живота му. Може да се намерят книги и на български език, мисля, че са 8 или 9, посветени на дейноста и тълкуванията на Кейси. Доста са интригуващи, препоръчвам ги на всеки.
0
0
lilqna aleksandrova
lilqna aleksandrova
29.03.2011 11:08
Ако са запазени преписки и някакви налични рецепти, написани от Кейси, защо не се използват ?
0
0