Едгар Кейси - спящият пророк и ясновидец

Едгар Кейси - спящият пророк и ясновидец

На 05.01.2011г. се навършиха 66г. от смъртта на най-странния и неоспорим ясновидец Едгар Кейси. Наричан от сънародниците си спящият религиозен пророк и най-тайнственият мъж в Америка, Едгар Кейси всъщност до края на живота си остава един скромен човек.

ПЪРВОТО СИ ПРОРОЧЕСТВО ПРАВИ НА ШЕСТГОДИШНА ВЪЗРАСТ

Като заспива върху учебниците си, развива фотографска памет, но по-късно тя изчезва и той успява да учи само до седми клас.

Малкият Едгар прекарва тежка болест. Селският лекар неотлъчно е до него, но не успява да го измъкне от комата. Неочаквано, обаче, в стаята се разнася ясният и спокоен глас на момчето, макар че спи: Ще ви кажа какво ми е. Бейзболна топка ме удари по гръбначния стълб. Трябва да ми се направи специална превръзка и да се постави в основата на врата ми. Едгар продължава и изрежда списъка на растенията, които трябва да се смесят и да се сложат в превръзката.

Побързайте, иначе има опасност да бъде засегнат мозъка ми – завършва автолечението си пророкът.

Подчиняват му се и още от първата процедура, същата вечер, треската изчезва и на следващата сутрин става бодър, без нищо да си спомня. Не познава и повечето растения, за които говори. Но така започва една от най-невероятните истории в медицината. За период от 43 години Кейси оставя над 14 000 документирани стенографски записа, наричани от него анализи и над 6 000 телепатично-ясновидски консултации и диагнози на различни хора.

НАЙ - БЕЗНАДЕЖДНИТЕ СЛУЧАИ ЗА МЕДИЦИНАТА СА ПОВЕРЯВАНИ НА КЕЙСИ

И те завършват 80-90% успешно за пациентите. Попитан по време на хипноза как точно лекува, той заявява, че е в състояние да влезе във връзка с всеки жив мозък, дори едновременно с мозъците на няколко души и да използва съдържащата се там информация, както се използва библиотека, но с мигновена скорост. След като изпада в автохипнотичен сън, той получава въпроси и дава отговори. По това време не само вижда лицата, на които прави анализите, но вижда и околната им среда. Знае какво точно вършат в този момент, дори и да са на няколкостотин мили от него, може да прочете и пощите им. Ако между два анализа на едно и също лице са минали няколко години, той започва последния анализ оттам, откъдето е завършил предишния.

Селският младеж Кейси е безкрайно огорчен, че не е като другите и дълго се съпротивлява да се ползва от дарбата си като мисли, че това е някаква магия и иска да си остане фотограф.

КОГАТО РЕШАВА ДА СЕ ОТКАЖЕ ОТ ПРОРОКУВАНИЯТА СИ, ОНЕМЯВА

След дълги и мъчителни противоречия, той се подчинява на вътрешния си глас, изпада в самопредизвикан транс и започва да си изписва физиотерапевтични процедури, които напълно възстановяват гласа му. Така продължава да диктува диагнози и рецепти, които са толкова точни и ползотворни, че лекарите са направо изумени. Кейсиовите медицински анализи представляват любопитна смесица от натурално-остеопатично, хирургическо-медикаментозно, психологично-диетично лечение.

Едгар Кейси - спящият пророк и ясновидец

Често са препоръчвани странни, дори смехотворни на пръв поглед медикаменти и методи. В някои от случаите дозата изглежда отровна по своето естество или по отношение на пропорцията. Веднъж спасява едногодишно момиченце от смъртоносно попарване с вряла вода с компреси от танинова киселина, нещо нечувано дотогава в медицинската практика, впоследствие въведено заради добрите резултати. Рецептата му за лечение на придобити белези (смес от камфорово масло, ланолин и фъстъчено масло) се използва и днес.

3.6
Общо 8 гласували
5 3
4 2
3 1
2 1
1 1
Дай твоята оценка:

Коментари (6)

Изпрати
нина
нина
27.07.2013 19:46
Намерете уебсайта на фондацията, която е на негово име и се управлява от вукът му, там са дадени всички рецепти, които той е давал, подредени по болести. Името му на английски се изписва Сасеу, има профил и във Фейсбук
3
0
hm
hm
06.07.2013 23:08
като е бил лечител защо е живял само 68 години?
3
2
Радослав
Радослав
30.11.2014 23:49
Починал е от преумора. В старанието си да помогне на всички търсещи помощ от него, а те са били доста не е обръщал внимание на собственото си влошаване на здравето.
0
0
Атанас Димитров Димитров
Атанас Димитров Димитров
11.02.2012 22:35
Едгар Кейс /1877-1945/, често наричан "медиума с най-документираните пророчества за всички времена".Той твърди, че всеки получава информация от УНИВЕРСАЛНИЯ ИЗТОЧНИК чрез сънищата си, синхронни преживявания и дори случайни разговори с познати и непознати.
1
0
Сила
Сила
19.07.2011 21:20
Да не сте объркали датата на смъртта ?
0
0
Краси
Краси
20.04.2011 20:13
Има основана цяла асоциация на името на Едгар Кейси, която се занимава със съхранението, проучването и разпространението на съдържанието на хилядите стенографски записи, направени през живота му. Може да се намерят книги и на български език, мисля, че са 8 или 9, посветени на дейноста и тълкуванията на Кейси. Доста са интригуващи, препоръчвам ги на всеки.
0
0
lilqna aleksandrova
lilqna aleksandrova
29.03.2011 11:08
Ако са запазени преписки и някакви налични рецепти, написани от Кейси, защо не се използват ?
0
0
Радослав
Радослав
01.12.2014 00:36
Защо мислите,че не се използват? Французойката Дороте Коегланд де Биземонт е прекарала три години да се рови в архивите на неговата асоциация и е написала 4 тома, в които засяга всички аспекти от деиността на Кейси. Аз лично използвам не малко от неговите медицински и кулинарни съвети. Интересното при Кейси е,че всичко е записвано и документирано от секретарка или съпругата му и сега нещата се пазят във фонда му.
Задавани са му въпроси от най различни области като история, здраве, медицина, борса, прераждане, минало, бъдеще и отговорите му в състояние на транс изненадват с яснотата и детайлите си. В състояние на транс дава поразителни неща за Атлантида, за отдавна изчезналия континент Мю, за Лемурия, за техническия напредък на древните,за Египет, Персия, за древна Троя, без да е имал никакви предварителни познания за тях, без да е чел или познавал Платон. Предзказва бедещи катаклизми в Европа и Америка, като отказва да дава конкретна дата, казвйки, че това зависи от хората. От това което разказва за древните излиза, че те са били далече по развити от нас, но това не им е попречило да се затрият, като дава и причините. Накрая умира от преумора, защото в стремежа си да помага не е почивчл и не е обръщал внимание на влошенването на здравето си.
0
0