Човешката душа

Човешката душа

Човекът не е сам, тъй като от първия проблясък на съзнанието му с него винаги е невидимо същество – неговото второ „аз”, неговата душа. Не е ясно коя част от тялото ни поражда бурята от емоции, които изпитваме всеки ден.

Това определено не е само мозъкът. Той е суперкомпютър, чиито възможности все още не са разкрити докрай. Но мозъкът ни е само машина, която се грижи за всичко.

Има нещо друго, което ни кара да разделяме света на добро и зло, и да се съмняваме в нещо, дори когато сме пред прага на смъртта. Някои хора вярват, че душата е просто невидимо същество, което живее в нас.

Това е същество, което е безобидно и невинно, което е изтъкано само от емоции, дадени ни в противовес на разумния ни мозък. Душата ни кара да се вълнуваме и дори да спорим със самите себе си.

Човешката душа

Когато се съмнявате в нещо, когато спорите наум, вие разговаряте с душата си. Точно тя ви помага, като ви насочва да вземете вярното решение. Тя е най-добрият ви приятел.

За разлика от тялото ви, тя не остарява. Затова старият човек вътрешно се чувства все още съвсем млад, изпълнен с много сили в дълбините на душата си.

Никой не знае откъде се появяват душите и къде отлитат, когато напуснат човешкото тяло. Но се знае след проведени експерименти, че човешкият организъм намалява с няколко грама секунди след смъртта си.

Смята се, че това е душата. Не се знае кой насочва душите към планетата ни и към телата ни. Но без тях ние не бихме могли да се чувстваме истински хора.

Но е ясно, че без душа ние щяхме да сме само безчувствени роботи и сигурно щяхме да сме по-умни и по-практични, но колкото и да е разумно такова съществуване, сигурно би било ужасно скучно.

3.9
Общо 30 гласували
5 12
4 7
3 8
2 3
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (10)

Изпрати
Георги
Георги
30.05.2015 21:15
Човешката душа е софтуера който движи тялото ни,затова хората казват така е писано.Писано и изпратено до всеки незнайно от кого Затова ние го наричаме БОГ.И както купчина части/Компютъра/ уживява мисли и изчислява след инсталиране на СОФТУЕРА ,софтуера който няма тегло и не се виждавижда при инсталиране вдъхва живот на машината/душата на машината/,така някъкъв вид софтуер (ДУШАТА) бива пратен до всеки от нас.
1
0
Monny Monsterr
Monny Monsterr
17.03.2014 00:20
Аз лично не мога да си обясня какво е душата и дали тя има физическа плътност, но пък съм убедена (по мои лични представи и виждания, разбира се), че тя съществува. Според мен душата сме самите ние, а тялото е само физическа обвивка. Но както казах, това е моето мнение по въпроса и нямам намерение да го налагам на никого. Все пак, всеки има право да вярва или да не вярва в каквото си поиска.
6
0
ели
ели
27.07.2013 00:20
според мен човешката душа не тежи изобщо,това е съзнание,мисълта,чувствата,това мисля че е душата5
0
Роси
Роси
19.04.2013 10:32
Въздухът,който се намира в белите дробове също се издишва при смъртта и си има тежест или така нареченото:последно дихание.
0
2
Discoveery_Channel
Discoveery_Channel
05.04.2013 13:53
Душите сме си самите ние ако някой го определя като друг вид значи е плашещо тъп глупак.Не е чел библията
0
4
душата на човека
душата на човека
19.03.2013 16:17
Много глупости пише тук душите сме си самите ние в тяло.Което ние самите го напускаме когато то умре.
1
0
Теодосиева
Теодосиева
15.01.2012 18:20
Бихте ли ми казали кой е публикувал тази статия.Трябва ми име и фамилия.
0
0
Адриана
Адриана
16.12.2011 22:29
Душата тежи 21 грама, осведоми се малко повечко! ;)А и по темата може да се спори доста, смята се, че е душата, тази, която напуска тялото след смърт, а газовете.Но както казах-може да се спори...
0
1