Тайни за по-добра организация на работата

Тайни за по-добра организация на работата

Можете да организирате лесно работния си ден и да постигнете много повече успехи с помощта на малки трикове. Трябва само да развиете някои полезни навици.

Тези навици може да реализирате не само в работата, но също така в дома ви, с приятелите и с роднините си. Ако имате чувството, че в живота ви е настъпил пълен хаос, не се опитвайте да оправите всичко накуп.

Това е абсолютно невъзможно. Започнете от първия навик и едва след него продължавайте към втория. Работете с единия навик един месец, а след това се усъвършенствайте със следващия.

Първият навик е да отделите задачата от организацията. Повечето хора вършат грешката да систематизират всичките си задачи и проекти, които са в пълен хаос.

Тайни за по-добра организация на работата

Ако гардеробът ви е пълен с дрехи, можете да купите кош за дрехи, но те отново ще са разхвърлени. Същото се получава и с организацията на вашето време.

Изходът от ситуацията е съкращаване и опростяване. Ако гардеробът ви е пълен с дрехи, оставете само любимите и тези, които често носите. Същото е и с организацията на времето.

Ако имате десет неща, които трябва да свършите през деня, изберете трите най-важни и започнете с тях.

Друг важен навик е да си записвате всичко. Мозъкът ви не е в състояние да помни абсолютно всичко. Носете със себе си малък бележник, в който записвайте необходимото.

Записвайте всяко нещо на едно място. Когато пишете напомнителни бележки, не ги разхвърляйте из цялата къща, а ги оставяйте на едно място. Така в края на седмицата ще ги намерите лесно.

Определете място за всяка вещ. Ако постоянно не можете да откриете ключовете си, намерете им място до вратата. Същият навик се оформя и за съхранението на информация.

След приключване на работата почистете мястото. Това се отнася за всичко. Затова се научете да миете чиниите веднага след хранене, а не на другия ден преди работа.

Рейтинг

3.5
Общо 4 гласували
5 1
4 1
3 1
2 1
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари