Потомък на Дракула живее в Румъния

Потомък на Дракула живее в Румъния

Зловещият граф Дракула е жив и днес. Негов потомък живее в румънския град Сибиу. 52-годишният Щефан Лецеа се смята за последния представител на рода на Влад ІІІ Цепеш Дракула, обезсмъртен в едноименния роман на Брам Стоукър.

Щефан работи като каскадьор и е председател на асоциация "Дракула". Тя се занимава с организирането на различни фестивали и спектакли за живота в Средновековна Румъния.

Той твърди, че се е родил в същия град Сигишоара като знаменития си "прадядо" и в същата къща, построена през ХІІ век. На 11-годишна възраст Щефан открил тайник, в който се намирали старинна сабя и сребърен медальон, датиран от 1546 година, както и няколко средновековни документи, от които ставало ясно, че семейство Лецеа е пряк потомък на рода Цепеш Дракула по майчина линия.

Щефан споделя, че когато носи на гърдите си старинния медальон, усеща как го охранява неведома сила и в този момент никой не може да му направи нищо лошо. Приблизително същото се случва и когато държи сабята в ръцете си.

Някои румънски специалисти в областта на паранормалните явления, които изслезвали Щефан Лецеа, стигнали до извода, че той също е вампир, само че енергиен.

Когато носи медалона, хората около него изпитват слабост и чувство на безпокойство. Друг претендент за титлата "роднина на Дракула" е актьорът Робърт Патинсън, изиграл главната роля във вампирската сага "Здрач".

Според изследователи на паранормалното, актьорът е далечен роднина на британските принцове Уилям и Хари, а те на свой ред са потомци на румънския княз Влад Цепеш ІІІ Дракула, живял пред ХV век, пише в. "Феномен".

Рейтинг

4.7
Общо 3 гласували
5 2
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (5)

Ина Грийн
Ина Грийн
24.04.2014 18:40
Абеее, хорицаа. Дракула не е бил вампир ;)
2
0
neizvestna
neizvestna
12.11.2012 20:57
Абе вие поне малко не четете ли,точно цепеш са му казвали,защото е набивал враговете си на колове
0
0
neramz
neramz
30.08.2012 20:05
С Робърт Патисън, Улиам и Хари ли намерихте да свързвате великият княз Влад ||| Вулго Дракула?!
Името му не е "Цепеш", на румънски тази дума значи "набивач на кол" и е един вид обида!
Пише се Стокър! СтОКър, не СтОУКър!
0
0
л
л
04.02.2012 15:50
тъпотии
0
0
qnica
qnica
12.08.2011 18:11
Дракула няма потомък, той е бил сам, много измислици.
1
0
Ники
Ники
17.04.2014 17:08
Е имал е жени. :D Ти го изкара монах,сега. :D Може би има връзка между този Щефан и известния "вампир",само с малката разлика,че Дракула не е бил вампир. Тази легенда започва от турците,поради същата причина,поради която му викат Цепеш. :D Защото, когато турчалята решават да завземат Трансилвания,Дракула се опълчва срещу тях и погубва 15-хилядна турска армия. Като оставя няколцина,които да занесат новината на султана. Когато новата турска армия се насочва към Трансилвания,на границата им виждат гора от труповете на предишната армия. И от страх, естествено, дали отбой! Понеже, не можели да си обяснят подобно зверство, те го нарекли "кръвожадния". А това,че девственици влизали в замъка му и никога не излизали.Така е! Влизали са в Харема му! :D Колкото и да ви е странно ...
2
0