Бактерии са създали въздуха на Земята

Бактерии са създали въздуха на Земята

Много изследователи на Библията смятат, че е странен фактът, че там не е упоменато нищо за сътворението на въздуха, при положение, че е отделено толкова място за водата.

Това, което знаем от Библията е, че на втория ден Бог е създал сушата и моретата. А на третия Бог е създал зеленината, тревата, дърветата. За въздуха няма и една думичка.

В Библията няма изречение, което да твърди, че Бог е създал въздуха. Според учените зеленината, за която се споменава, може всъщност да са водорасли, които са освежили планетата ни.

Учени от канадския университет Алберта в Едмънтън смятат, че преди 2, 7 милиарда години на Земята са започнали да измират бактериите, които образуват метан.

Бактерии са създали въздуха на Земята

По онова време те са заемали господстващо положение и масово са унищожавали кислорода, който се отделял от така наречените цианобактерии, известни повече като синьо-зелени водорасли.

След като „лошите” бактерии изчезнали, синьо-зелените започнали да напират с пълна сила. Така се променил обликът на цялата ни планета и се появило всичко, за което Бог се е погрижил в третия ден от Сътворението.

Главната заслуга на учените от канадския университет е най-вече в това, че те са открили как всъщност вредните бактерии, които са унищожавали кислорода, са били отстранени.

Като провели няколкомесечен анализ на различни пластове от Световния океан, те установили, че преди 2, 7 милиарда години започнало рязко да се понижава нивото на никел.

Той е бил жизнено важен за метанообразуващите бактерии. А никелът всъщност престанал да бъде на разположение на тези бактерии, защото земната кора се охлаждала.

Заради това вулканите престанали да изхвърлят никел. Жизнеутвърждаващото събитие, което се е случило преди милиарди години на Земята, е наречено от учените Великото Окисление.

Рейтинг

3.9
Общо 7 гласували
5 2
4 2
3 3
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари