Замразиха 13 претенденти за безсмъртие

Вечен Живот

13 претенденти за безсмъртие са били замразени в Русия преди няколко месеца. Самоличностите на смелчаците, решили се да се подложат на криогенно замразяване след собствената си смърт, се пазят в тайна. Оповестено бе само, че всички са мъже на средна възраст, починали в резултата на сърдечен удар.

Замразените 13 руснака ще чакат времето, в което науката ще напредне до толкова, че да може спокойно да съживява мъртъвци. Телата на крионираните мъже се съхраняват в специално хранилище недалеч от Москва.

Вечен Живот

Преди кончината си, участниците в експеримента сключили договори с единствената в Русия компания, предлагаща криосъхранения на човешки тела в термоси в човешки ръст, наричани криостати. За услугата всеки от тях е платил по 30 хиляди долара.

В тях телата на "пациентите" ще отлежават в течен азот колко далеч в бъдещето, никой не знае. Директорката на криокомпанията Данила Медведева обяснява, че дори и да настъпи краят на света, в следствие на което климатът да претърпи стряскащи промени, това няма да повлияне на температурата в термосите на замразените.

Подложените на крионизация прекарват ледения си сън с главата надолу. Течният азот в термосите поддържа трупа в замразено състояние, но ако в даден момент херметическото затваряне се пропука, азотът (температурата му е минус 196 градуса) ще започне да се изпарява, но с много бавни темпове и заради обърнатата поза мозъкът ще остане незасегнат най-дълго време.

Компанията замразява хора от 2005 година, тогава кандидатите за безсмъртие са били само четирима. В момента няколко десетки руснаци са сключили договори и чакат собствената си смърт, за да тръгнат към своето безсмъртие.

Все още са малко хората, които вярват във възкресението, но все повече привикват към това. Криоконсервацията не е услуга само за VIP-ове. С напредването на науката и фантациите на нуждите на хората също се развиват и стават все по-странни. Например, пред пролетта една жена дойде с молбата да замразим спермата на убития й съпруг, за да забременее с нея след няколко години и да роди детето им", казва Медведева.

Но, има едно "Но". Срещу платените 30 хиляди долара кандидатите за вечен живот не получават гаранция, че един ден ще възкръснат. Сумата е само такса за съхранието на кропациентите в следващите 100 години. Дали през следващия век човечеството ще открие фокуса, с който да размразява мъртъвци, е единствено божа работа.

Рейтинг

3.7
Общо 7 гласували
5 2
4 2
3 2
2 1
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (7)

:)
:)
31.10.2013 09:22
хората искат, защото знаят,че бог или господ не съществува!!! Ако имаше Бог , защо ще умират толкова много деца по света без да имат никаква вина??? ОТГОВОРЕТЕ СИ НА ВЪПРОСА? И СЪЩО НА ТОВА ДАЛИ НЯКОЙ Е ВИЖДАЛ БОГ И ДАЛИ Е ДОШЪЛ ДА МУ СЛОЖИ НА МАСАТА ВЕЧЕРЯ? Науката напредва с всеки изминал ден, затова в бъдеще може да се очаква всичко!
3
12
Мари
Мари
18.04.2015 14:58
Е добре де Бог ли убива децата? Бог ли взема от бедните и дава на богатите?!?!?
Ние имаме свободна воля! Шанс да взремаме павилни решения и грешни решения,за които си плащаме.
Какво предлагате,някой като сгафи Бог да идва и да му попречи,или да се разждаме програмирни да не правим зло?
То и такива има,но те не живеят на нашата планета!
Не ни е Бог виновен
3
0
виктор
виктор
02.10.2012 11:37
тяло без дух,
това са потенцялни убйци
0
0
Nqkoi si tam
Nqkoi si tam
27.06.2012 23:43
Защо искат да достигнат Гостпод? Еми да Ви кажа само това остана, кога хората ще живеят вечно, кога ще започнат да се клонират, Аз вярвам че това някой ден ще стане.
0
0
?
?
26.09.2011 01:19
Наистина, жалко за непросветените.
Наистина ли мислите, че се раждаме и просто умираме ? Всеки достигнал до просветление ще бъде бог, но да си просветен, не е достатъчно, повечето индиго знаете.

5
1
Краси
Краси
07.12.2010 00:53
Успех в начинанията им. Х, ха, колко са глупави хората понякога, просто не може да бъде. Не знам до колко тези статии тук са достоверни, но аз мога да в кажа вече, тези хора кога ще оживеят отново. Това ще стане, когато дойде страшния съд и само Бог определи, кой заслужава вечен живот и кой ще се пържи в ада.
0
2
Ryomma
Ryomma
30.11.2010 18:01
Хората не са ли се стремели винаги към това ?
0
0
emiliy
emiliy
27.11.2010 08:36
Защо искат да достигнат Господ ?
0
1