Разсекретиха документи за чудовището от Лох Нес

Разсекретиха документи за чудовището от Лох Нес

Във Великобритания бяха публично разсекретени документи за прословутото чудовище от Лох Нес. От тях става ясно, че британското правителство лично се е занимало с въпроса съществува или не митичният звяр през далечната 1930 година.

От документите, които досега са били пазени в националните архиви на Шотландия, се разбира, че правителство се е отнасяло напълно серозно към чудовището и дори е имало идея да организира акция по залавянето му.

Началникът на местната полиция е вярвал, че плаващият звяр е съществувал и лично е обсъждал с министрите начините за залавянето му.

Въпросът "Има или не значение за науката разследване в езерото Лох Нес? " даже е бил включен в дневния ред на едно то заседанията на парламента през 1933 година.

Било е предложено да се извършва денонощен патрул на езерото и различни капани, чрез които митичният звяр, наричан галено Неси, да бъде заловен "жив или мъртъв".

Интересът на правителството към чудовището бил продиктуван от няколко последователни публикации на снимки в английския печат, в които свидетели твърдяли, че са видяли Неси.

През 1938 година шефът на полицията в град Инвърнес, до който се намира езерото Лох Нес, Уилям Фрейзър, пише писмо до министрите в Шотландия в защита на Неси. В депешата си полицейският шеф споделя подробно плановете на 20 опитни мъже, въоръжени със специални харпуни, да предприемат експедиция за улова на Неси.

В заключение, Фрейзър пише: "Фактът, че езерото Лох Нес е наистина обитавано от неизвестен вид, не е въобще под съмнение. Но е малко вероятно дали полицията да успее да го защити".

След много дебати и обсъждане на правителствено ниво, било решено, че след като чудовище е популярно сред хората, е по-добре да не бъде убивано.

Рейтинг

3.8
Общо 9 гласували
5 4
4 1
3 3
2 0
1 1
Дай твоята оценка:

Коментари (3)

Генчо
Генчо
27.11.2013 09:13
Ако наистина са засекретявали подобни глупости,значи им хлопа дъската,последно има или няма чудовище:)това уви се оказва една безполезна новина!!!!
4
0
Виктор
Виктор
31.05.2013 10:52
Аз вярвам че има и искамда го видя защото съм мо почитател
2
0
LinaViraAssaAmy
LinaViraAssaAmy
05.11.2012 21:20
И сега какво? Има ли чудовище в езерото Лох Нес или няма?
4
0
сашо
сашо
02.03.2015 14:31
вярвам в това че неси е там в езерото Е ??
1
0