Sanovnik.bg»Статии»Мистерии»Космоса и Вселената»Топ 3 мистерии на Марс – косите ви ще се изправят

Топ 3 мистерии на Марс – косите ви ще се изправят

Пламена M.Пламена M.
Джедай
983371
2 от 3 Снимки

Марс и двете му лица


Необичайното явление се дължи на факта, че Северното и Южното полукълбо на Марс са със съвсем различна структура по отношение на релефа. Южното полукълбо на планетата е грубо, скалисто и пълно с кратери. За разлика от него, Северното е изключително гладко.

Северното е едно от най-плоските места в Слънчевата система. Учените нямат реално обяснение за това. Някои предполагат, че то е покрито от огромен океан или преди години тази част е била ударена от обект с размерите на Плутон. Причината може да се окаже още по-мистериозна.

Червената планета Марс остава най-голямата загадка за учените. Надеждите да открием живот там няма да спрат и в следващите десетилетия.

Специалистите са категорични, че на Марс има или поне е имало живот. Всички експедиции, предишни и бъдещи, се движат в насока да докажат тази теория.

Докато изследват планетата учените са се натъкнали на много мистерии. Повечето от тях са шокиращи. В Горната галерия вижте кои са три от най-страховитите факти за Марс, които ще смразят кръвта ви.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати