Sanovnik.bg»Статии»Загадки на древността»Исторически Личности»Те са най-злите владетели от Средновековието!

Те са най-злите владетели от Средновековието!

4 от 4 Снимки
Те са най-злите владетели от Средновековието!
Снимка: OrexCA.com

4. Император Тимур


Тамерлан (известен като Тимур) е бил завоевател от Централна Азия, който през XIV век основал Тимуридската империя, обединила почти целия Близък изток, Мала Азия и големи части от Индия. Тимур вярвал, че е прероденият Чингис хан. Той бил жесток, безскрупулен, безсърдечен и кръвожаден завоевател, който донесъл ужас и унищожение на милиони. Името му всявало такъв страх, че хората в нападнатите от него градове предпочитали да се самоубият вместо да бъдат пленени. При първия му поход в Индия наредил 200 000 пленени войници и цивилни да бъдат избити. Когато превзел Алепо в Сирия, наредил обезглавяването на 20 000 граждани, на 70 000 в Ишан, на 70 000 в Тикрит и 90 000 в Багдад. Понякога нареждал хиляди хора да умрат от бавно задушаване. На много места в империята му били поставени нарочно огромни кули, съградени от черепите на избитите от него, само за да всяват страх и да няма бунтове. Писателите от времето разказвали, че Тимур много харесвал тези кули и често им се любувал с часове. Смята се, че по негова заповед били избити между 15 и 20 милиона души. Тамерланд починал през февруари 1405 г. от естествена смърт.

Историята е изпълнена с безброй примери за зли хора, които извършват ужасяващи дела през целия си живот. Винаги е имало и ще продължава да има такива личности, които поради алчност, амбиция и неимоверна злоба ще вършат потресаващи действия с идеята за собствено облагодетелстване. Знаем ги от учебниците по история, а и слушаме за тях по телевизията днес.

През Средновековието обаче, период, известен със своята бруталност, подобните личности са стигали със жестокостта си до такива крайности, че всичките им останали дела са буквално заличени и до нас са достигнали единствено благодарение на зверствата, които са извършили.

Всеки знае за зверствата на Чингис хан, който, докато осъществявал мечтата си да покори света, причинява разрушения, които не можели да се заличат до 20 век или седемстотин години.

Воините му избили повече от 5% от световното население и до днес името му буди омраза в някои страни по света. Монголският император, смятан от мнозина за най-злия владетел, има своите конкуренти за тази титла, които въобще не му отстъпват. Вижте в следващата галерия кои са те.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

3
50
40
31
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати