Sanovnik.bg»Статии»Загадки на древността»Исторически Личности»Те са най-злите владетели от Средновековието!

Те са най-злите владетели от Средновековието!

2 от 4 Снимки

2. Император Цин


Цин Ши Хуан е първият император на Китай, управлявал от 221 г. пр. Хр. до 210 г. пр. Хр. Историците признават, че това е един от най-бруталните владетели, управлявали някога, що се отнася за отношението към собствения му народ. Той бил параноик, брутален, жесток и садистичен. През първата си година на власт над 120 000 семейства били принудени да се преместят от домовете си. Той изгорил почти всички книги и писания в Китай и избил стотици учени, като нареждал да бъдат обезглавени или погребани живи. Принудил един милион души да работят за построяването на близо 6000 километра пътища. Огромен брой от работниците умират заради непосилната работа, почти несъществуващи дажби и кратки срокове на работа. Цин Ши Хуан бил обсебен от мечтата да бъде безсмъртен. Когато учените не успели да намерят начин за осъществяването й, той наредил 480 от тях да бъдат погребани живи. Дори в смъртта, той се страхувал, че ще бъде нападнат. По негова заръка бил построен мавзолей с ширина 6 километра, по който работили 700 000 души, повечето от които били убити в процеса. Чин умира през септември 210 г. пр. Хр.

Историята е изпълнена с безброй примери за зли хора, които извършват ужасяващи дела през целия си живот. Винаги е имало и ще продължава да има такива личности, които поради алчност, амбиция и неимоверна злоба ще вършат потресаващи действия с идеята за собствено облагодетелстване. Знаем ги от учебниците по история, а и слушаме за тях по телевизията днес.

През Средновековието обаче, период, известен със своята бруталност, подобните личности са стигали със жестокостта си до такива крайности, че всичките им останали дела са буквално заличени и до нас са достигнали единствено благодарение на зверствата, които са извършили.

Всеки знае за зверствата на Чингис хан, който, докато осъществявал мечтата си да покори света, причинява разрушения, които не можели да се заличат до 20 век или седемстотин години.

Воините му избили повече от 5% от световното население и до днес името му буди омраза в някои страни по света. Монголският император, смятан от мнозина за най-злия владетел, има своите конкуренти за тази титла, които въобще не му отстъпват. Вижте в следващата галерия кои са те.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

3
50
40
31
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати