Sanovnik.bg»Статии»Мистерии»Крими»Зловещото убийство, което се повтори след 157 години

Зловещото убийство, което се повтори след 157 години

Антония Р.Антония Р.
Джедай
2k731
Убийството на Мари Ашфорд предизвиква много въпроси
Снимка: birminghammail
Мари и Барбара

Дори сред криминалните случи има истории, които си приличат до най-малките подробности, така че да се замислим дали това е просто съвпадение. Възможно ли е не само при жертвите, но и при обстоятелствата да им прилики, въпреки че между убийствата има времева разлика от повече от един век?

Подобна е връзката между убийствата на Мари Ашфорд, чийто живот е отнет през 1817 година, и Барбара Форест, която загива по точно същия начин, но 157 години по-късно.

Тялото на Мари Ашфорд е открито на 25 май 1817 година от работник на име Джордж Джаксън. Пред властите той казва, че я е намерил с разкъсана рокля, захвърлени обувки и шапка в близката водна яма.

По трупа на Мари са открити ясни следи от сексуално насилие, а в близост до нея са забелязани следи от мъжки и женски стъпки.

Тръгвайки по следите на убийството, детективите разбират, че 20-годишната жена е излязла от дома си, за да отиде на работа, но преди това е посетила дома на близката си приятелка Хана Кокс. Там е оставила дрехи, с които е планирала да се преоблече, за да отиде на танци вечерта.

В 18.00 часа Мари отново посещава Хана и заедно с нея отиват на танци в компанията на Бенжамин Картър и Ейбрахам Тортън. Четиримата заедно излизат на нощта разходка, след което Хана и Бенджамин се връщат на танците.

Мари казва на приятелката си, че иска да остане насаме с Ейбрахам и двамата продължават разходката. Няколко часа по-късно тя е открита мъртва.

Тъй като Тортън е последният човек, който я е видял жива, подозренията на полицията падат върху него. Но той отрича, като според неговата версия с Мари са били интимни, след което са продължили да разговарят до 3 сутринта, а накрая той я е изпратил до дома на Хана.

Въпреки че голяма част от обществото смята, че Ейбрахам е убиецът, появяват се трима свидетели, които потвърждават алибито му. Доказателства срещу него не са открити, заради което е освободен, а случаят на Мари остава неразгадан.

Историята е на път да се забрави, когато на 20 май 1974 година полицията открива тялото на 20-годишната медицинска сестра Барбара Форест. Жертвата прилича на Мари не само по възрастта.

Барбара е била изнасилена, а последният човек, с когото е била в нощта на смъртта си, е соченият за неин приятел Саймън Белчър.

Двамата са били на танци до 1 след полунощ, а Саймън казва, че след това я изправил до автобусната спирка и повече не я видял.

В разследването се включват стотици детективи, които успяват да разобличат лъжите на Белчър – оказва се, че алибито му е фалшиво, а в дома му откриват панталони с ясни капки от кръв по тях.

Но тъй като все още не са се правели ДНК тестове, вината му остава недоказана и той е освободен.

Изумителните прилики между двете убийства обаче и до днес остават загадка, а фактът, че са останали неразгадани, провокира много феновете на мистериите да потърсят истинския убиец.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати