Sanovnik.bg»Статии»Загадки на древността»Артефакти и Ръкописи»Какви са ужасяващите оригинали на най-обичаните приказки

Какви са ужасяващите оригинали на най-обичаните приказки

2 от 5 Снимки

Червената шапчица


Всеки знае историята за червената шапчица, баба й, вълка и ловеца. Днес приказката приключва с това, че ловецът изважда бабата и момичето от корема на вълка, а хищникът е захвърлен в близката река. Оригиналът на Шарл Перо е много по-кървав. Там няма момиче, а добре изглеждаща млада дама.

Тя е подлъгана от вълка, когато пита за баба си, отива в тъмната част на гората, където хищникът я убива и разкъсва на парчета. Тук историята свършва, няма баба, няма ловец. Просто преял вълк, мъртво момиче и поука да не се вярва на непознати.

Всеки е слушал в детските си години приказки, преди да заспи. Обичаме ги и ги четем на нашите деца, защото знаем, че са подходящи за тях. Ако погледнем обаче оригиналните истории, някои от нас могат да се втрещят, научавайки истинския край.

В последните години Дисни буквално промени приказния свят, като го дезинфекцира от всякакво насилие, защото собствениците й смятат, че младото поколение се нуждае единствено от щастлив край и не може да се справи с драмите, разиграващи се в истинските истории.

Много психолози обаче казват, че детският мозък може да понесе истинските приказки и точно по този начин научава разликата между доброто и злото. В горната галерия ви представяме ужасяващите оригинали на най-обичаните приказки, имащи днес щастлив край.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати