Дали Мишел Картър трябва да е в затвора? Прочетете нейната история

1 от 3 Снимки
Мишел Картър и Конрад Рой
Снимка: Conrad Roy/Facebook
Мишел Картър и Конрад Рой

Този месец съдът ще разглежда делото срещу Мишел Картър, срещу която има повдигнато обвинение за подтикване към самоубийство. Дали обаче има законово основание да накажеш човек, подхвърлил на друг да се самоубие?

Трябва да го направиш, Конрад; Не може да продължаваш така; Ще го направиш ли днес? са били само част от стотиците съобщения, които 17-годишната Мишел изпращала до 18-годишният Конрад Рой през юли 2014 година.

С това младото момиче имало предвид самоубийство. На следващия ден тялото на Конрад било открито в автомобила му, паркиран пред магазин само на няколко места от дома му. Момчето се задушило с газ, а само на сантиметри от него се намирал мобилният телефон със съобщенията на Мишел.

Родителите на самоубилото се момче веднага повдигнали обвинения срещу неговата приятелка. Те казват, че той е имал съмнения дали да отнема живота си, но тя го е подтикнала.

Адвокатката на момичето – Джоузеф Картър, обаче твърди, че все пак става въпрос за самоубийство, а не за убийство, и независимо какво е писала Мишел, последното решение е било на Конрад.

Пояснява се също, че младото момче от години страда от суицидни мисли, заради което е посещавал психиатър, а това се е случвало много преди фаталните съобщения.

Конрад бил труден тинейджър и е правил опит за самоубийство още през 2012 година, когато изпива цял флакон с лекарства като форма на бунт срещу развода на родителите си.

Майка му Лин Рой обаче казва, че след сеансите при специалист той започнал да се възстановява и да връща желанието си живот. Тя твърди и че не е знаела за отношенията между сина ѝ и Мишел.

Обвинението посочва и други брутални съобщения, които Мишел е изпращала да момчето.

Ти си готов и подготвен. Всичко, което трябва да направиш, е да пуснеш двигателя и ще бъдеш свободен и щастлив;

Мисля че родителите ти знаят, че си в наистина лошо положение... Знаят, че ще направиш това, за да си щастлив, и мисля, че ще го разберат и приемат. Те винаги ще те носят в сърцата си;

Месец след смъртта на Конрад Мишел залива стената си във Фейсбук с негови снимки, наричайки го ангел. През септември миналата година тя дори организира благотворителен тур по софтбол на негово име.

Рейтинг

5
Общо 1 гласували
5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (1)

margi.Shn
margi.Shn
14.06.2017 00:43
Психопати и двамата. Първо той е бил голямо момче, за да изживява толкова трудно един развод. Може би психологичните му проблеми идват от нещо по-дълбоко. Имал е лабилна психика. Бог д го прости.
Второ тя си е чиста откачалка. Мисля, че си е правила някакъв свой проект, за това дали ще го убеди да се самоубие и после се е вдъхновявала от успеха си като е правила това със снимките. Това момиче със сигурност е за клиника.
Но за едно съм сигурна, да се възползваш от човек с проблеми е престъпление.
0
0