Sanovnik.bg»Статии»Загадки на древността»Запознайте се с 3-годишното момиченце, което никога не спи

Запознайте се с 3-годишното момиченце, което никога не спи

Антония Р.Антония Р.
Джедай
2k732
Запознайте се с 3-годишното момиченце, което никога не спи
Снимка: mirror.co.uk

Докато повечето хора все още са сънени след 7-8 часа сън, на малката Евър ѝ е нужен около 1 час на денонощие, а понякога не спи изобщо и пак е пълна с енергия, пише Дейли Мирър.

Момиченцето е диагностицирано с рядкото заболяване Синдром на Ангелман. Това е нервно-генетично заболяване, което се характеризира с изоставане в умственото и физическо развитие, а последица от това е ниската нужда от сън.

Сред симптомите са безпричинен смях, гърчове, проблеми с ходенето, затруднения при говора и внезапно треперене. Страдащите от синдрома се наричат ангели заради веселото излъчване, което имат непрекъснато.

Благодарение на това си умение те могат да се разбират с другите без много думи и да изграждат хармонична връзка с родителите си.

Майката и таткото на Евър – Робин Аует и Кърк Хиско са принудени да се редуват и да не спят през нощта, за да правят компания на малката. Истински късметлии са, ако успеят да спят 4 часа на денонощие.

Те обаче твърдят, че всеки, запознал се с Евър, веднага я харесва, защото няма начин да я погледнеш и да не се усмихнеш.

Невероятно е как понякога не ляга през цялата нощ и пак е усмихната и бодра, казва нейната 35-годишна майка.

Робин работи в семейния ресторант в Онтарио, Канада, а по това време нейният 40-годишен съпруг прави компания на Евър. Дори са създали свой канал в You Tube Hisko Family Fun, където публикуват най-забавното от деня на необикновеното момиченце.

Семейството е разбрало за заболяването на дъщеря си, когато в била на 2 годинки. Веднага са започнали терапия при психолог и са се записали в листа на чакащите за среща с най-добрите невролози.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати