6 562 Статии,9 533 Сънища,5 386 Истории
3.8 от 309 Гласа

Легендата за Кървавата Мери

Легендата за Кървавата Мери

В гъстите гори на американския щат Пенсилвания в малка къща живеела старица, която събирала билки за продажба. Жената била наричана от хората в региона Кървавата Мери.

Никой не смеел да се доближи до нея, защото всички я смятали за зла вещица, пишат руските медии.

Случило се така, че регионът бил сполетян от нещастие - започнали да изчезват малки момиченца. Безследно. Родителите предположили, че в това е замесена Кърватата Мери, а някои от тях събрали смелост и я посетили.

Въпреки нейните увещания, че няма нищо общо с изчезването на децата им, някои от фермерите забелязали, че тя е променена - изглеждала по-младолика.

Една нощ дъщерята на мелничаря станала от леглото си и излязла извън къщата, привлечена от силна сметлина. Родителите се опитали да спрат момичето, но то неудържимо следвало светлината, идваща от близката гора.

Мелничарят, съпругата му и съседите-фермери тръгнали след момичето. Наближавайки гората, те зърнали Кървавата Мери, която държала в ръцете си пръчица, насочена към къщата на мелничаря.

Виждайки хората, вещицата прекъснала магията. Съседът на мелничаря успял да я простреля в крака със сребърен куршум. Успели да хванат Кърватата Мери и я хвърлили на клада.

След смъртта й фермерите открили край къщата й в гората гробовете на изчезналите момичета. Вещицата ги убивала, а кръвта им изпивала, за да се подмладява. [научи повече...]

  • Любими
  • Google+
  • Pinterest

Коментари (259)

0
1
Отговор
МАРИ

2015-12-21, Оценка 5.0 от 5 за Легендата за Кървавата Мери

СИГУРНА СЪМ ЧЕ 99,9% ОТ ВАС НЧМА ДА ПРОЧЕТЪТ ТОВАКОЕТО СЪМ НАПИСАЛА!

искам да кажа нещо на хората които се интересуват от такива неща. Не се ровете и не търсете защото вашето любопитство може да ви причини доста голиама болка -(нещастие). Признавам до ниакаде виарвам в такива неща -(свръхестественото) но си представете че с всеки изминал ден ставате по-любопитни и по-любопитни и се опитате да призовете духа и той се поиави тогава какво се случва с вас. Ниакой може да ми отговори че не е възможно да се поиави духа и ас тогава ще кажа-да бе да кой е каззъл че е невъзможно мъртъв човек да се върне от отвъдното. И тези духове които са ни известни като дама пика и кървавата мери и др. са просто починали хора с мисълта в главата си че ще се върнат да отмъстиат на останалите!
0
0
Отговор
maika ti

2015-12-13, Оценка 5.0 от 5 за Легендата за Кървавата Мери

това е някаква смешна комбинация между няколко легенди. Кървавата Мери всъщност е Мери /Мария/ Тюдор І, дъщеря на небезизвестния Хенри VІІІ, и е носила това име заради жестокостта си към протестантите (тя самата е била силно вярваща католичка)
Според легендата, унгарската графиня Ержeбет Батори се къпела в кръвта на млади девойки за да поддържа младостта си.
Така че айде не се превземайте по поредната скалъпена история за на еди-кой си майка му _|_
2
2
Отговор
✴✳❇

2015-10-22, Оценка 5.0 от 5 за Легендата за Кървавата Мери

Легендата за кървавата Мери е доста срашна. Но не мога да разбера как така вещицата пие кръв. Вещиците не пият кръв.
2
1
Отговор
✴✳❇

2015-10-21, Оценка 5.0 от 5 за Легендата за Кървавата Мери

Аз не вярвам попринцип в такива неща, но това може и да е истина! Не се знае!
2
2
Отговор
one-who-never-knows

2015-09-10, Оценка 5.0 от 5 за Легендата за Кървавата Мери

Може би, само част от историята е истина. Хора като мен (ако има такива) се плашат повече от свръхестествени неща, зловещи истории (истина или не), в които има намесено нещо на пръв поглед, невъзможно. Ами ако в историята става дума за тази жена, която може би е била не с всичкия си и просто и е доставяло удоволствие да убива (напълно възможно), но с годините... историята прехвърляна от уста на уста, изменена от времето и от любителите на паранормалните неща. Някой с достатъчно изобретателност... Е, въпреки всичко повечето хора знаят само една част от историята... и трябва да се радват, че нямат нищо общо... съвсем не е толкова безобидно, колкото си мислите. Не търсете, не се ровете... докато все още можете да го избегнете!
4
1
Отговор
Арес

2015-08-17, Оценка 5.0 от 5 за Легендата за Кървавата Мери

не вярвам ама може и да е истина 1 Бог знае :д
2
0
Отговор
gleb

2015-07-21, Оценка 5.0 от 5 за Легендата за Кървавата Мери

Ma ok brat az gledam seki den dama pika i karvavata meri i ma strah ima li hans da s sly4i nehto s men ???
3
1
Отговор
gleb

2015-07-21, Оценка 5.0 от 5 за Легендата за Кървавата Мери

Samo da vi pitam istina li e tva ili ne htoto me e strah :D
4
1
silveto.2000Може да е вярно,може и да не е.Надали някой знае със сигурност.Аз мисля,че е истина,тъй като аз също вярвам в такива неща.Но няма от какво да те е страх,освен ако не се опиташ да ги викаш.

Водещи от категорията

Подобни Статии

Избрано

От другите сайтове