Илън Мъск: Оцеляването на човечеството зависи от роботите

Роботи

Основателят на компаниите Тесла и Спейс Екс – Илън Мъск, заяви, че развитието на технологиите е от ключово значение за оцеляване на човечеството и опазване на планетата ни.

Нужно е геният на човешкият ум и практичността на машините да се съчетаят, Мъск не вижда нищо лошо в задълбочаващата се нужда от нови технологии на хората.

Според него с годините хората ще стават все по-зависимо от технологиите и дори за ежедневните си дейности, ще се обръщат към различни иновативни уреди. А когато машините и хората станат едно цяло, ще влезем в изцяло нова ера, в която преимущество ще има изкуственият интелект.

Ние вече сме киборги. Помислете за всички дигитални приспособления, с които разполагате – телефон, компютър, казва Мъск. По негови думи развитието на технологиите са важни, за да надскочим физическата си същност.

С появата на роботите, дори физическото ви тяло да бъде погребано, вашият дигитален ум ще оцелее. Вашите имейли и социални медии ще са активни.

Илън Мъск

Не за първи път основателят на Телса заявява, че вярва в развиването на роботи като възможност за развитие на изкуствения интелект и начин да употребяваме интелектуалния си капацитет с нови методи.

Той смята, че страховете, свързани с появата на киборги, са неоснователни и от появата им ще има само ползи.

Илън от малък е визионер и създател. Той управлява проекти в сферата на електромобилите, изучаването на Космоса, колонизирането на Марс и изкуствения интелект.

Първият му успешно завършен проект е видео игра. Тогава е само на 12 години и печели с 500 долара, когато я представя на състезание.

Рейтинг

5
Общо 1 гласували
5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари