Sanovnik.bg»Статии»Загадки на древността»Пълна мистерия! Индийка не спира да яде пясък вече 60 години

Пълна мистерия! Индийка не спира да яде пясък вече 60 години

Кристина ЧерниковаКристина Черникова
Администратор
1k252
Кузма Вати
Снимка: dailymail
Кузма Вати

Старица от индийския град Варанаси изуми цял свят. Вече близо шестдесет години необикновената дама похапва пясък с апетит. Въпреки необичайния си начин на хранене възрастната жена се чувства отлично и не възнамерява да се лишава от любимата си храна.

78-годишната Кузма Вати изпитва остро влечение на пясъка и чакъла. За да си набави нетрадиционното меню, тя го издирва в продължение на часове. Без капка притеснение се зарича, че ако не успее, е готова да вкуси и от стените на собствения си дом.

Поглъщам пясък и чакъл вече цели 63 години. Вкусът много ми допада. Не мисля, че диетата ми е вредна за здравето ми, а даже напротив. Освен това зъбите и устната му кухина са си съвсем наред, смята индийката, цитирана от Дейли мейл.

Тя признава, че е започнала да се увлича по пясъка, когато била тийнейджърка. В началото го приемала, тъй като имала стомашни проблеми. Скоро обаче те изчезнали, а тя продължила да си похапва от него с охота.

Към момента възрастната дама работи във ферма и не планира да става пенсионерка скоро, тъй като се чувства отлично.Смята, че за всичко това допринася навикът ѝ да приема по 2 кг пясък ежедневно.

Семейството ми не разбира моята страст и ме кара да се откажа от нея, защото за тях тя е пълна мистерия. Но защо да го правя, след като се чувствам добре. Именно нестандартната ми храна е тайната на моето здраве, уверява Кузма.

И колкото и удивително да звучи, жената не е единствената с влечение към чакъла. Припомняме, че преди време с любовта си към подобни материали се прославиха 93-годишната Судама Деви и 33-годишният Пакирапа Хунагунди, които също са от Индия /вижте снимките им в галерията по-горе/. и двамата бяха напълно сериозни, че похапването на пясък и камъни не им причинява никакъв дискомфорт, а само им помага.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати