Лоша поличба за 2017-та! Чудото с кръвта на Свети Джераро не се случи

1 от 3 Снимки
кръвта на свети джераро
Снимка: The Sun
кръвта на свети джераро

Новата 2017 година може да се нареди сред най-фаталните в историята на Италия и човечеството, защото тази година чудото с кръвта на Свети Джераро не се случи.

Ритуалното втечняване на кръвта на светеца се прави няколко пъти в годината. Кардиналът на Неапол разклаща стъкленицата с кръвта на светеца в деня, когато се почита неговата памет, и на годишнината от изригването на вулкана Везувий.

Ритуалът се изпълнява от XVII век и според поверието, ако при разклащането кръвта не се втечни, а остане съсирена, предстоят трагични събития както за Италия, така и за света.

При последното разклащане на стъкленицата кръвта остана съсирена, а в годините, когато това се е случвало, са ставали огромни трагедии, предава Дейли мирър.

Това се е случило през 1939 и 1940 година, когато избухва Втората световна война. Кръвта на Свети Джераро не се втечнява и през 1943 година, когато Италия е окупирана от нацистите.

Случва се и през 1973 година, когато страната е застигната от вълна на смъртоносна холера. Чудото с кръвта не се случва и през 1980 година, а месец след това в Ирпиния има земетресение с магнитут от 7.9 по скалата на Рихтер, в което загиват 2483 души.

Свети Джераро е бил епископ на Неапол през IV век по времето на император Диоклециан, който преследва християните на територията на Римската империя. Джераро е бил обезглавен по заповед на императора, а според легендата жена на име Еузебия събира кръвта му в стъкленица.

През 1389 година се забелязва, че кръвта се втечнява сама и се смята, че нейната сила е успяла да спаси Неапол от лавата на Везувий, който изригва на 16 декември 1631 година.

Рейтинг

5
Общо 1 гласували
5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (1)

Точно
Точно
07.01.2017 16:17
Това не е християнство. Това е гнусно езичество. Тия поверия въобще да не смущават хората, наричащи себе си християни. Католицизма е гнусно езичество, което е прикрито под маската на християнството.
0
2