Sanovnik.bg»Статии»Загадки на древността»Най-отвратителните навици на кралските особи

Най-отвратителните навици на кралските особи

5 от 5 Снимки

Лудостта на крал Шарл VI


Крал Шарл VI от Франция страдал от тежко психично заболяване. Имал постоянни припадъци. Буйнствал и чупил всичко пред очите си. На другия ден, събуждайки се, казвал, че е направен от стъкло. След това не помръдвал и мускул в продължение на дни. Най-лошо за околните му станало, когато решил, че ако махне дрехите си, ще свали с тях и кожата си. Така Шарл останал с едни и същи дрехи в продължение на шест месеца.

Днес малкото останали кралски особи по света са пример за изтънченост, маниери и култура. Повечето са модни икони, като дори стават такива още докато са в пелени, какъвто е случаят с наследниците на британския трон например. В миналото това разделение между кралете и кралиците, от една страна, и обикновените хора, от друга, било още по-очевидно.

В ерата на големите европейски монархии животът на кралските особи бил недостижим идеал в бедното, мръсно и безпросветно ежедневие на бедните им поданици. Аристократите излъчвали достойнство и култура или поне те така искали обикновените хора да вярват.

Реалността обаче била малко по-различна. Постоянният разкош, разгулният живот и близкородствените бракове между монарсите и приближените им превърнали кралската прослойка на Европа в странна пасмина, имаща отблъскващо, неморално поведение и най-вече отвратителни навици. Няколко ярки примера за това може да видите в галерията горе.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати