Sanovnik.bg»Статии»Загадки на древността»Трогателната история на най-грозната жена в света

Трогателната история на най-грозната жена в света

Антония Р.Антония Р.
Джедай
2k731

Преди около един век Мери Ан Бивън е била обявена за най-грозната жена на света, като е избрана на конкурс, организиран с единствената цел да се подиграе по безмилостен начин на хората с физически недъзи.

Мери Ан е знаела отлично каква е целта на тази конкурс, но въпреки това се е явила, защото това за нея е бил последният шанс, за да изкара пари и да изхрани децата си.

Фактът, че обявената за най-грозна жена /разгледай галерията/ на света и се подлага на публично унижение в името 4-те си деца, прави историята ѝ трогателна и вдъхновяваща в същото време.

Мери Ан Бивън е родена в Лондон през 1874 година с рядкото заболяване акромегалия. Състоянието ѝ е причинено от свръхпроизводството на хормона соматотропин от хипофизата.

Когато количествата му в организма достигнат 90%, както често се случва при акромегалията, ръстът на индивида се увеличава до гигантски размери, а в зрението му се наблюдават смущения.

Заболяването е съпроводено с болезнена мигрена и непрекъснати болки в мускулите.

Въпреки ежедневния физически дискомфорт, който Мери Ан е изпитвала, тя е работила като медицинска сестра, а на 29 години се омъжва за съпруга си Томас Бивън, от когото са 4-те ѝ деца.

След неочакваната кончина на Томас на Мери Ан ѝ се налага да работи тройно, за да изхранва децата си, но пак не успява, докато не научава за конкурса Най-грозна жена на планетата.

Тя се явява на състезанието и го печели. Веднага ѝ предлагат място в местен цирк и тъй като е притисната от материалните затруднения, а заболяването ѝ се развива все по-осезаемо, тя решава да приеме.

Жертва досегашния си комфорт и достойнство, за да бъде обект на подигравки до края на живота, но с турнетата на трупата в САЩ и Великобритания осигурява достатъчно средства, за да издържа децата си.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
53
40
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари (1)

Изпрати
Иван Ташев
Иван Ташев
02.09.2017 23:24
Това е много тъжна и дрогателна история.
3
0