Историческо разкритие! Разбраха кой е писал творбите на Шекспир

Шекспир

Историческо разкритие направиха международен екип от академици, които вече имат отговор на въпроса кой е написал творбите на Уилям Шекспир. Според учените зад едни емблематичните пиеси стои поетът и драматург Кристофър Марлоу.

Проучването стига до заключението, че най-малко в 17 от творбите на Шекспир може да се види активното участие на Марлоу и по тази причина в част от трагедиите като Хенри VI той ще бъде добавен като съавтор.

Някои от конспирациите относно фигурата на Шекспир дори твърдят, че самият Марлоу се е подписвал с името на Уилям Шекспир, но според последните изследвания двамата са отделни исторически личности.

Кристофър Марлоу обаче е давал идеи на Шекспир и му е помага за някои пиеси, като дори е дописвал част от сцените.

Кой е бил Уилям Шекспир е една от най-големите мистерии, над която умуват учени и литератори от цял свят. От общо 44 пиеси и 154 сонета само 6 от творбите са подписани собственоръчно от автора, но подписите са напълно различни, а някои започват само с Shak, от което следва да се мисли, че не са подписвани от един и същ човек.

Някои теории, подкрепяни от Марк Твен и Орсън Уелс, тяърдят, че Шекспир всъщност е сър Франсис Бейкън, който за разлика от популярния автор е с аристократичен произход и може да се похвали с високо образование.

Достатъчно високо, за да използва в творбите си впечатляващия брой от 24 000 думи и дори да измисли нови, които използваме и до днес, като манастир, характер, капитулирам, очна ябълка, скука, величествен, самотен.

Пиесата Бурята, която описва корабокрушение до Бермудските острови, съвпада до малките детайли с корабокрушение, преживяно от Бейкън. Сравнение на стиловете показва и че двамата автори са имали доста сходен начин на изразяване.

Рейтинг

5
Общо 1 гласували
5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари