Човешкият живот има своя лимит и ние вече сме го достигнали!

Човешкият живот има своя лимит и ние вече сме го достигнали!

Ново изследване твърди, че човешките същества имат своя естествена граница на живота. Според учените тази граница вече е достигната и шансът някой да живее повече от 125 години (световният рекорд по дълголетие в момента е 122) е равен на нула.

Изводите от проучването се основават на обработени статистически данни на тенденциите за продължителност на живота във Великобритания, САЩ, Франция и Япония. Това са страните, където има най-голям брой столетници – хора на възраст от 110 години и повече.

Учените са установили, че средната линия на смъртта при тази група не се е увеличила от 1968 година насам и шансовете някой от тези дълголетници да живее повече от 125 години са по-малко от 1 на 10 хиляди.

Ние сме абсолютно убедени, че човечеството е достигнало своя еволюционен лимит по отношение на продължителността на живота. 12 десетилетия са абсолютната граница на продължителността на живота и всяка една година повече е изключение, доказващо правилото, пише в заключителния анализ на изследователите.

Според учените има и напълно логично обяснение за появата на този лимит. Идеята на стареенето е целенасочена. Природата е програмирала поредица от биологични събития в човешкото тяло, които да допринесат за естествения подбор и развитието на вида. Тази система обаче е дискредитирана в последните 100 години с развитието на съвременната медицина и социалните услуги.

Днес хората живеят повече и по-добре, което в даден момент е увеличило границата на смъртност. Учените обясняват, че за да функционира екосистемата на земята, е необходим баланс и точно поради тази причина се е появил и този лимит на човешкия живот.

Човешкият живот има своя лимит и ние вече сме го достигнали!

Световният рекорд по дълголетие се държи в момента от французойката Жана Клемент, която е починала през 1997 година на достолепната възраст от 122 години. Нейният живот е най-дългият документиран до момента.

Автори на изследването са учени от медицинския колеж Алберт Айнщайн в Ню Йорк. Те признават рекорда на госпожа Клемент и игнорират другата претенция за най-възрастен човек на земята, тази на Мбах Гото от Индонезия, който твърди, че е на 145 години и е роден през 1870 година.

Рейтинг

4
Общо 1 гласували
5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари