Sanovnik.bg»Статии»Загадки на древността»Най-прочутите теории на конспирациите в древния свят

Най-прочутите теории на конспирациите в древния свят

2 от 3 Снимки

Цезарион е Исус


Друга пиперлива теория на конспирацията, възникнала в апокалиптичните времена на падането на Западната римска империя, твърди, че Исус не е никой друг, а изгубеният син на египетската красавица Клеопатра и Юлий Цезар – Цезарион. Това, което днес се знае, е, че след смъртта на Клеопатра наследникът й бил изпратен на юг в Етиопия, като крайната цел била Индия.

Тогава той изчезва от историческите хроники. Драматичните събития се разиграли през 44 г. пр. Хр. През 4 век от новата ера обаче усилено се говорело, че той се завърнал от Индия, изучил източната мистика, имал лечебни умения, научени в египетския двор. Според тълкованията Исус означавало в действителност син на Изида.

Клеопатра се водела приживе превъплъщение на богинята. Допълнително гориво на теорията давал фактът, че кометата, която предизвестила идването на Спасителя, се казвала Sidus Iulium или в превод Звездата на Цезар.

За всяко историческо събитие има изобилие от теории на конспирацията.

Дори в древния свят много хора вярвали, че великите паметници и чудеса са били построени от извънземни, вместо от древните им предци.

Но някои от най-интересните теории на конспирацията се отнасят за живота на легендарните хора, които са променили хода на историята. В горната галерия вижте най-интересните от тях.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

3
50
40
31
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати