Най-скандалните кралици в историята, които ще ви стреснат с жестокостта си

1 от 4 Снимки

1. Амина


Кралица Амина има почти легендарен статус в Западна Африка. Тя живяла през 16 век и управлявала кралство Зария, днешна северна Нигерия. Тя наследила баща си и била яростна в защитата на трона си. Свиреп воин, способен военен лидер и гениален интригант, Амина успява да създаде огромна империя. Кралицата никога не се омъжила. Предпочитала да има консорти. Взимала си всяка вечер нов, който бил убиван на сутринта, за да се запазят апетитите ѝ в тайна;

Въпреки че жените често са маргинализирани в историята, те в много случаи са играли основни роли в редица общества. Конкуренцията в един мъжки свят карала някои от тях да прибягват да брутални мерки, само и само да се задържат на власт.

Кралиците защитавали яростно властта си и често прибягвали до безпрецедентни кръвопролития. Една от най-скандалните кралици в историята, за които може да научите в подробности от галерията горе, остава в аналите като убийцата на Шах Кир, известен като Шаха на шаховете, великия владетел на необятната Персийска империя.

Рейтинг

5
Общо 1 гласували
5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари