Sanovnik.bg»Статии»Загадки на древността»Зъл руски учен опитвал да създаде маймуно-човек

Зъл руски учен опитвал да създаде маймуно-човек

Кристина ЧерниковаКристина Черникова
Администратор
1k252

Разтърсващо опити на руски учен изплуваха наяве. Всъщност слухове за зловещите експерименти на д-р Иля Иванов се носят от десетилетия, но едва след края на Студената война разсекретени архиви доказват, че те не са само легенди. В действителност съветският учен е опитвал да създаде създание, носещо гените на маймуна и човек, като за целта си е служил с доста потресаващи техники.

Зоологът Иля Иванов бил сред най-амбициозните за времето си учени. В началото на своята кариера той опитвал да кръстоса елен с бик, зебра с кон, бизон с бик и всевъзможни други животни. По-късно любопитството му нараснало и той решил да започне да експериментира с маймуни и хора.

Ето затова през 1927 година отпътувал до Африка. Там започнал да прави опити с шимпанзета /виж галерията/, но плановете му да ги кръстоса с човеци претърпели неуспех, тъй като местните жителите не се отнесли особено радушно към практиката му.

Виждайки, че няма какво повече да постигне там, той се върнал обратно в Русия, като взел със себе си и орангутана Тарзан. Ученът се надявал, че именно той ще му помогне да сбъдне пъкления си план.

Той дори успял да намери жени, които се съгласили да участват в опитите с маймуната, но малко преди да се осъществи страховития експеримент, Тарзан издъхнал. Заради промените в съветското общество пък зоологът бил арестуван и заточен в Казахстан.

Въпреки това се носят слухове, че опитите му не приключили с неговото залавяне. Дали обаче в действителност е така и докъде са довели те, все още е мистерия.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати