Знаменитите куртизанки

Куртизанки

Чрез изкуството на любовта, жените често добиват това, за което мечтаят, защото любовта е сила за слабите и слабост за силните.

Именно куртизанките за много мъже, управлявали света в миналото, са били не само любовници, но също така и съветници, в чието мнение те са се слушвали. Куртизанките не са били проститутки, както мнозина смятат. Те са жрици на любовта, мъдри и внимателни с мъжете.

Клеопатра

Мъдра, образована, красива, с нежен и пленяващ глас, Клеопатра е била велика куртизанка, през целия си живот бореща се за властта. Като любовница на Цезар Клеопатра била винаги чаровна, остроумна, елегантна, двамата водели мъдри разговори за науката, литературата, политиката. И без усилие "прониквала" във ума на великия диктатор. По същата схема и Марк Антоний се превръщал в чувствен роб, когато бил близо до своята куртизанка, задоволяваща мъжките му инстинкти.

Маркиза дьо Помпадур

От всичките му метреси само Маркиза дьо Помпадур можела да развесели френския крал Луи XV. Тя успявала всеки път да бъде привлекателна по различни начини и всеки път, когато е с него, да го забавлява по различен начин. Маркиза дьо Помпадур успявала отново и отново да съблазнява краля. Тя се явявала пред него всеки път с различна визия, която постигала със сложен грим и костюми.

Знаменитите куртизанки

Жозефина

Когато император Наполеон се запознал с Жозефина, тя била на 30 години. Тялото й, нежната й кожа, начинът и на движение не можел да остане незабелязан от императора. Когато двамата се срещали, Наполеон зарязвал всичко, дори и управлението на империята. А когато тя си тръгвала, започвал да й пише писмо след писмо.

Рейтинг

3.7
Общо 7 гласували
5 1
4 3
3 3
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (7)

****
****
01.10.2014 20:35
Куртизан и партизанка - двойка опасни радикали!
1
0
Wahahah
Wahahah
05.07.2013 19:40
"Дано моите познания по история са ви дали едно добро и увлекателно четиво. " - твоите познания по история са много зле. За прув път чувам че Калоян е брат на Симеон, хахаха смех.
2
0
Борис Борисов
Борис Борисов
01.09.2011 17:25
Симеон Велики брат на Калоян ? Хайде де.
1
0
таня
таня
20.08.2011 22:09
Дианче, братята на Калоян са Асен и Петър. Но той наистина е получил пръстен от хетерата Ефросина и го дал на дъщеря си Мария, която е била много нещастна макар, че е била Константинополска императрица.
1
0
диана кирова
диана кирова
19.07.2011 19:51
Абе, хора да ви дам малко уроци по история. Куртизанките за да бъдат такива е трябвало да пишат стихове, да са учили литература, поезия, да можели да рисуват, да водят философски разговори. На вечер те са приемали най - много един мъж и то ако те пожелаят това, не са спели с мъжете за пари, но са приемали богати и скъпи подаръци и то само, ако са харесвали този, който прави подаръка. Не зная дали знаете, но навремето брата на българският цар Симеон Велики, Калоян е бил спасен от куртизанката Ефросина, която му прави скъп подарък пръстен със смарагди и топази, който Калоян запазва до края на живота си и го подарява на дъщеря си. И още нещо навремето куртизанките не са били наричани така, а са били наричани хетери. Дано моите познания по история са ви дали едно добро и увлекателно четиво. Пишете ми на имейл: beibi_did@abv.bg. Ако ви е харесало и искате да ви разкажа още интересни неща.
2
1
jsdkbv
jsdkbv
21.06.2011 16:52
Напълно съм съгласна с '' аз ''.
1
0
Аз
Аз
27.05.2011 13:09
Клеопатра не е била никаква куртизанка, вярно че е била ослепително красива и умна жена и е съблазнявала мъжете, но в никакъв случай не го е правила за пари. Именно това са куртизанките, красиви, умни, добри, сексапилни, и всичко това за да получат пари в замяна.
2
1