Австралиецът, който е бил и джудже, и гигант през живота си!

Австралиецът, който е бил и джудже, и гигант през живота си!

В историята са известни немалко случаи на лица, чиято височина се различава драстично от тази на повечето хора. Към днешна дата обаче само един човек е бил регистриран едновременно и като джудже, и като гигант. Запознайте се с невероятната история на Адам Райнер, която оставя без думи лекарите.

Животът на Райнер започва съвсем обикновено. Той се появява на бял свят в град Грац, Австрия, през 1899 година. Първоначално той не се различава особено по останалите деца, но с течение на годините започва да прави впечатление ниският му ръст.

Когато е на осемнадесет години, неговата височина възлиза на около 120 см. Всичко това се сторило изключително странно на семейството му, тъй като майка му имала ръст от 1.65 м, а баща му бил висок почти 1.75 м. Брат му също се развивал с нормални темпове.

Но Адам коренно се различавал от останалите членове на семейството. Заради ниския си ръст той така и не успял да се присъедини към армията, когато избухва Първата световна война.

След навършването на 21-вата си година обаче тялото на Райнер претърпяло голяма метаморфоза, като всичко започнало с ходилата му. Въпреки дребния си ръст през младежките си години той носел 43-ти номер обувки.

Но с навършването на 21-вата си година вече имал нужда от 53 размер. Малко след това започнал и буйният растеж на Адам. За времето от 26-та до 32-та му година той достигнал забележителните 218 см.

Хипофиза

Рязката промяна във височината на Райнер изумила лекарите и те се заели със случая му. Оказало се, че буйният му растеж се дължи на тумор на хипофизната жлеза, довел до свръхпроизводството на хормони на растежа.

Решавайки да помогнат на пациента, специалистите го подложили на операция. Тя позабавила неговия растеж, но така и не могла да го спре напълно. Вследствие на значителни промени в тялото си Адам получил сериозни увреждания, поради които се наложило да остане на легло.

Освен това той загубил частично зрението и слуха си. Адам Райнер издъхва на 51-годишна възраст през 1959 година, като по това време е висок цели 234 см.

Рейтинг

5
Общо 1 гласували
5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари