Шокиращи престъпления от миналото, разбулени от археолози

Масов гроб

Въпреки идеализираните образи от миналото, представяни ни в учебниците по история, истината е, че Античността и Средновековието са били свирепи времена, времена на кръв и ужаси, в които да те набият на кол или разпнат на кръст не е било нещо нечувано, а част от ежедневието.

Под тонове пръст и останки от древни поселения археолозите и до днес откриват доказателства за шокиращи престъпления от преди десетки векове, които ги убеждават, че историята на съвременния човек е обилно напоена с кръв.

Ето и най-шокиращите находки на търсещите истината за нашето минало:

Банята на ужасите в Израел

При разкопки на древна баня от времето на ранната Византийска империя учените се натъкнали на ужасяваща находка в канализацията. Тя била пълна с бебешки кости. В отводнителната система имало останки от над 900 бебета. Археолозите не могат да си обяснят и до днес това зверство.

Испанските канибали от последния ледников период

В пещера в покрайнините на Севиля учените открили множество човешки кости. Повечето от тях били с фрактури и странни наранявания. След анализ археолозите разбрали, че травмите са нанесени от човешки зъби. В пещерата били открити телата на седем жени, осем мъже и близо дванадесет деца.

Тунел

Викингите без глави

В окрайнините на Дорсет, Англия, железопътни работници открили масов гроб, пълен с кости. След оглед на мястото се установило, че останките са на викинги. Всички те били обезглавени. Главите им се намирали в друг гроб, недалеч от телата им. Археолозите смятат, че това са били военнопленници от войните на англосаксонците с норманската инвазия на острова.

Праисторическо правосъдие

Честа находка на археолозите, изследващи праисторията на Скандинавия, са глави, набити на кол. Според учените това е било висша форма на наказание за древните викинги - освен смърт и оскверняване на тялото. Тази форма на правосъдие се е прилагала преди повече от 8 хиляди години.

Химическо оръжие от преди 20 века

Дали в последните 4 години от гражданската война в Сирия е използвано химическо оръжие не се знае, като яснотата на информацията е в зависимост от геополитическия мироглед. Сигурно доказателство за употреба на оръжие за масово поразяване в Сирия обаче е разкрито при разкопките край град Дура.

Персийски воини обсаждали сирийския град и започнали да копаят тунели около града, за да заобиколят римската защита. Римляните решили да започнат разкопаването на собствени тунели, които трябвало да пресекат персийските. В отговор на това персийските воини поставили един от най-ужасяващите капани във военното дело – нефтохимическа смес, която буквално превърнала дробовете на римляните в киселина.

Рейтинг

4
Общо 1 гласували
5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари