Кой е по-умен от Айнщайн и Стивън Хокинг?

Айнщайн

12-годишна британка от Есекс се оказа с по-висок коефициент на интелигентност от брилянтните учени Айнщайн и Стивън Хокинг. Ученичката Никол Бар успя да изуми света със своето IQ – 162, съобщи вестник Дейли мирър.

За сравнение от изданието припомнят, че определяният за баща на съвременната физика Айнщайн и един от най-брилянтните физици в наши дни – Стивън Хокинг, имат IQ с две единици по-малко от девойката.

Разбира се, подобен резултат поставя девойката в редиците на най-умните хора на планетата, пише още печатното издание. Майката на момиченцето Доли Бъкленд от Великобритания споделя, че детето ѝ е не само много ученолюбиво, но и старателно.

Всеки ден след училище оставала на допълнителни занимания и обсъждания в училище. 12-годишната умница имала намерение да завърши колеж и университет и да става педиатър.

Бащата на момичето – Джим Бар, също е особено горд със своята дъщеря. Той споделя, че произходът на човек не е от такова значение и че всеки може да се окаже надарен с блестящ ум.

Стивън Хокинг

От изданието ни напомнят, че човек с коефициент на интелигентност над 100 се приема за средно интелигентен. Ако IQ-то е над 140, това е прието вече за гениалност. Когато е била в началното училище, родителите на Никол са забелязали някои признаци, които подсказвали, че момичето е свръхинтелигентно.

Още от съвсем крехка възраст Никол започнала да открива различни правописни и граматични грешки в книгите и в списанията, хвалят я родителите ѝ.

В момента 12-годишната британка изпитва удоволствие да решава задачи по алгебра и явно че математиката изобщо не я затруднява.

Сред другите ѝ интереси извън математиката е театралното изкуство. Според данни членовете на дружеството на хората с високо IQ – Менса, (Mensa International) са 110 хиляди, като 20 хиляди са от Великобритания.

Въпреки високото си IQ малката Никол има да извърви доста дълъг път, докато успее да постигне в някоя сфера подобни постижения, каквито са имали Айнщайн и Хокинг във физиката.

Рейтинг

4.3
Общо 4 гласували
5 2
4 1
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (1)

Ли
Ли
27.08.2015 13:03
Не трябва така да се сравняват, Айнщайн е от миналия век не от настоящето. Сега има по-развити технологии и достъп до книги и т.н., дори безплатно получаваме знание
7
0