Триоко създание сее смърт в родопско село

Гробища

Село Кремен се намира в южните предели на страната и се разполага в Смолянска област. Преди векове там е имало стотици къщи, но с течение на времето и поради ред събития населението на селцето значително намалява.

Към днешна дата Кремен е почти безлюдно. В съзнанието на жителите обаче все още са живи спомените за селото и мистериозни случки, за които са чували от свои близки.

Местно предание разказва за едно триоко същество, което се явило на няколко от жителите на селото. Създанието първо се показало пред възрастна жена, която работела на нивата.

Старицата вадела картофи, когато усетила, че някой я дърпа за дрехата. Обърнала се да провери какво става, но наблизо нямало никого. Бабата решила, че нещо си е въобразила и продължила да се върши работата.

По едно време огладняла много и решила да си вземе залък хляб от чантата. Когато се извърнала към нея обаче, замръзнала на място. Пред нея се изтъпанчило загадъчно създание, което нямало нос, но пък имало цели три очи.

Жената си помислила, че това е някакво привидение, плод на фантазията ѝ и си плиснала малко студена вода на лицето, за да дойде на себе си.

Смърт

Съществото обаче продължавало да бъде пред нея в следващите 3-4 минути и все така втренчено гледало към изумената жена. Миг по-късно обаче то изчезнало, също толкова ненадейно, както се било и появило.

След като се съвзела от уплахата, жената тръгнала към селото, за да разкаже на останалите какво я е сполетяло на полето. Първата, която се изпречила на пътя ѝ, била нейната съседка. Бабата веднага споделила за станалото, но комшийката ѝ не повярвала. Дори я упрекнала, че пак е прекалила с ракията. След това съседката се прибрала в жилището си и забравила за случката.

Не след дълго обаче тя самата се сблъсква със същото триоко създание. Докато дояла кравата, жената усетила, че някой подръпва роклята ѝ. Това действие се повторило няколко пъти, след което тя не могла да изтраe и станала да провери коя я притеснява. В този момент ведрото с млякото незнайно как се разляло. Жената погледнала към съда и видяла странно създание да стои до кофата.

Тогава тя понечила да изправи съда и неочакваният гост изчезнал. В следващите няколко дни триокият пришелец се явявал на още няколко човека от селото.

Малко след това всички те загинали при съмнителни обстоятелства. Така и не става ясно какво точно са видели тези хора и защо ги е сполетяла смърт.

Рейтинг

4.3
Общо 4 гласували
5 2
4 1
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари