Не наркотиците, а аритмия довършила Елвис Пресли

Елвис

Наскоро нова хипотеза около смъртта на Краля на рока – Елвис Пресли, вдигна на крак почитателите и взриви интернет пространството. Изследване на екип от учени от университета в Мериленд доказа, че аритмия, а не наркотиците, е покосила една от най-светлите икони на популярната музика.

Чрез направената ДНК експертиза на биологичен материал, взет от Краля, учените успели да установят, че музикантът е имал вродено заболяване на сърцето. Според екипа от експерти именно то е убило Елвис, съобщава Дейли Мейл. Доскоро официалната версия около края на певеца бе, че смъртта му е настъпила в следствие на приемането на свръхдоза наркотици.

Инициативата за реабилитиране на Елвис е дошла от негови приятели. Те купили на търг негов кичур коса от фризьор, при който Краля ходил. Набавили един път биологичен материал за изследване, приятелите му ги предали за изследване на учените от университета в Мериленд.

Резултатите показват наличие на наследствено сърдечно-съдово заболяване. Заболяването е хипертрофична кардиомиопатия и звездата го е носила още от раждането си, без да подозира. Напълно неочакваните разкрития показват, че Елвис Пресли е бил орисан да си отиде от този свят още млад без значение на начина му на живот.

Краля на рока почина в банята си на 16 август 1977 година, когато е на 42 години. Учените направили изследването дори казват, че хора с подобни вродени заболявания не доживяват 35-та си годишнина.

Хора от обкръжението на Елвис си припомнят, след като данните станаха обществено известни, че певецът е имал някои от симптомите, характерни за подобно заболяване. Той е страдал от аритмия, отпадналост, загуба на съзнание и високо кръвно налягане.

Личният лекар на Елвис дълги години се смяташе за виновен за смъртта му. Но д-р Стивън Кигсмър, извършил анализите, е категоричен, че Елвис не е имал шанс да живее повече от 42 години.

Рейтинг

5
Общо 2 гласували
5 2
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (1)

иле-ели
иле-ели
11.06.2015 16:08
рокендрола и тъп и двусмислен танц, много е тъп когато си го играят сами и си чекнат краката
и е страшно готин когато вземат да се подхвърлят и мъжа хваща жената, за да не се пребие!
0
1