Момиченце на 5 години е най-младата майка в света

Лина Ванеса Медина

Лина Ванеса Медина е името на момичето, явяващо се най-младата майка в историята на световната медицина. Лина е от Перу и ражда бебе през първата половина на миналия век, когато е едва на 5 годинки. Този феномен и до днес продължава да предизвиква любопитството на учените и да поставя различни въпроси.

Лина Ванеса Медина е родена на 27 септември 1933 година в Тикрапо, Перу. Когато момиченцето е на 5-годишна възраст, коремът му започва да нараства необичано много. Първоначално родителите на Линда си мислят, че тя е обладана от зъл дух, а след това решават, че в тялото ѝ може да се развива тумор.

В крайна сметка те завеждат детето на лекар и така след извършения преглед д-р Герардо Лозада открил, че Лина е бременна в осмия месец. Само месец и половина след това, на 14 май 1939 година, момиченцето ражда с цезарово сечение. Така само на крехката възраст от 5 години и 7 месеца то се превръща в майка на напълно здраво момченце, което тежало 2 килограма и 700 грама.

Интересно е, че Лина била полово съзряла, още преди да забременее. Тя започнала да има менструален цикъл, когато била само на 2 годинки и половина. На 4 годинки пък вече имала оформени гърди, а на 5 - напълно развити полови органи.

Загадъчният случай с Лина Ванеса Медина вече години наред продължава интересува медии и медицински експерти. Така и не става ясно кой всъщност е мистериозният баща на нейния син. Не е ясно и при какви обстоятелства това невръстно момиченце е заченало.

Дълги години след случая бащата на Лина е бил разследван за сексуално насилие. След време хипотезата той да е изнасилил дъщеря си бива отхвърлена и се появява предположението, че всъщност бебето на момиченцето е неговият брат-близнак, чиито клетки са заседнали в утробата на Лина още в периода на зародиш.

Трета теория пък гласи, че детето е забременяло по време на оргия. Според запознати в района, в който е живеело момичето, често пъти по време на празници се извършвали и такива сексуални актове.

Бебето, което Лина е родила, е наречено Герардо - в чест на лекаря, който го е изродил. Въпреки странните обстоятелство, при които се е родило, то израства умно и будно дете. Години наред Герардо живее с мисълта, че Лина е негова по-голяма сестра, но когато е на 10 години, все пак узнава истината.

Герардо умира на 40-годишна възраст, тъй като го покосява заболяване на костния мозък. Лекарите обаче са категорични, че този здравословен проблем не е породен от факта, че е роден от 5-годишно дете.

Рейтинг

3.8
Общо 6 гласували
5 2
4 2
3 1
2 1
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (4)

margi.Shn
margi.Shn
26.10.2015 13:34
Всъщност това не е лъжа и момиченцето се казва Лина Медина. Има го точно в GOOGLE и този факт е известен от много отдавна. Пишеше го и по вестниците, когато аз бях дете.Само
че съм чела още една теория, че това било медицински опит и горкото дете било третирано с медикаменти за да забременее и роди. Но естествено това са статии и никой не може да бъде сигурен в това.
1
0
Райна
Райна
12.06.2015 08:05
Ама как се лъже тук, само за внимание... момичето се казва Мария и е изнасилена от самия и баща. Това го има от сигурно 2005 в google .............
0
0
Svetlana
Svetlana
08.06.2015 22:15
Какъв брат близнак заседнал в утробата и...След като, противно на природните закони, на 5-годишна възраст е била полово съзряла логично е да се очаква, че бременността е вследствие на полов акт.
5
3
maria_kiril
maria_kiril
08.06.2015 16:22
Историята наистина е много мистериозна и заинтригуваща.
1
7
Жана
Жана
09.06.2015 20:15
Това са пълни глупости , идиотизми ! Кой ще повярва на такива измислици!?
11
1