До 10 години се срещаме с извънземни

Извънземни

Оказа се, че човечеството все още не се е отказало да търси друга интелигентна форма на живот в необятната Вселена. Учени от НАСА възнамеряват да изпратят специален космически кораб, който да търси извънземни в околностите на Юпитер.

Важната мисия е планирана за 2021 година, съобщава Си Ен Ен. Учените от космическата агенция са на мнение, че интелигентни форми на живот извън Земята съществуват и откриването им ще стане в близкото десетилетие.

Първоначално експертите са се съсредоточили в намирането на микроорганизми, а не популярните от филмите малки зелени човечета.

Знаем къде да търсим. Знаем как да търсим. Имаме всички необходими инструменти и сме на правилен път, посочва главният научен съветник на НАСА Елън Стофан.

Убедеността на научните експерти идва от огромното познание, което човечеството е придобило в последните години, докато е изследвало Слънчевата система. Най-голям оптимизъм буди наличието на вода на много планети и спътници.

Срещи с Извънземни

Знае се, че това е и основно условие за наличието на живот. На два от спътниците на Юпитер – Европа и Ганимед, са открити цели океани под слоеве от лед, докато на друг негов спътник, Енцелад, е била засечена топла вода.

Точно това е и основната причина планираните близки срещи от третия вид да бъдат осъществени в близост до газовия гигант Юпитер. Първоначално космическия кораб ще търси в зоните, където има наличие на вода в течно състояние.

Едва в последните три години се разбра, че водата може да бъде в това състояние дори и далеч от Слънцето. Пример за това е спътникът на Юпитер Европа, където водата се подгрява от триенето, причинявано от силната гравитация, създавайки по този начин триене и енергия за поддържане на необходимата температура.

НАСА планира редица мащабни проекти за търсене на извънземни форми на живот. Най-перспективният от тях е полетът до спътника Европа през 2021 г. на стойност 2 млрд. долара.

Рейтинг

4.1
Общо 8 гласували
5 3
4 3
3 2
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (2)

Monny Monsterr
Monny Monsterr
05.06.2015 21:03
Човечеството вече се среща с извънземни цивилизации.
1
0
Chrisa
Chrisa
22.04.2015 13:11
Пълни глупости,какво ще търсят?Защо не кажат истината.
2
1